Šalát s medvedím cesnakom a špargľou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Jarná sezóna je v plnom prúde. Siahnite preto po potravinách typických pre toto obdobie ako sú špargľa a medvedí cesnak. Obe ingrediencie sú bohaté na vitamíny a zdraviu prospešné. Vyskúšajte túto chutnú kombináciu a jedzte zdravo!

Špargľa ani medvedí cesnak by rozhodne nemali chýbať vo vašom jedálničku. Sú doslova prírodnými liekmi pre ľudský organizmus. Špargľa je nízkokalorickou potravinou a má veľa blahodarných účinkov na organizmus. Je bohatá na vitamíny a vlákninu. Pomáha telu pri detoxikácii a je nenahraditeľnou surovinou v prevencii pred rakovinou. Medvedí cesnak je mimoriadne účinný liek, ktorý skvele dochutí pokrmy. Je výborným pomocníkom pri regulácii vysokého krvného tlaku a cholesterolu, pri ochoreniach dýchacieho systému, žalúdočných ťažkostiach a infekciách. Je vhodné ho užívať na celkové posilnenie imunity.

Šalát s medvedím cesnakom a špargľou – na prípravu šalátu pre 2 osoby potrebujete nasledovné suroviny:

50 g medvedieho cesnaku,  200 g špargle, 6 ks prepeličie vajíčko, 50 g medvedieho cesnaku na pesto, 20 g píniových orieškov, soľ, korenie, parmezán

Šalát s medvedím cesnakom a špargľou

Postup:

Špargľu najprv očistíme pomocou škrabky, neočistenú necháme iba špičku špargle. Konce jednoducho odlomíme a špargľu uvaríme v osolenej vode. Medvedí cesnak krátko sparíme, aby sa vytratila jeho sila. Následne ho zmiešame spolu so špargľou, pokvapkáme olivovým olejom, podľa chuti jemne dosolíme a dokoreníme. Prepeličie vajíčka povaríme po dobu 2 minút a následne ošúpeme. Pridáme ich rozkrojené do šalátu, ktorý na záver dochutíme s pestom z medvedieho cesnaku. Pesto si pripravíme pomocou kuchynského mixéra. V deci olivového oleja rozmixujeme medvedí cesnak, píniové oriešky a cca 20g parmezánu. Nakoniec šalát jemne pokvapkáme pripraveným pestom a konzumujeme.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľa s holandskou omáčkou

25 minútŠpargľa s holandskou omáčkou – suroviny: 800 g očistenej bielej špargle, soľ, cukor, citrón, kúsok rožku 400 g prosciutto crudo Holandská omáčka: 6 žĺtok, 1,5 dcl bieleho… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach