Sezamové slimáčiky

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na sezamové slimáčiky:

300 g hrubej múky, 200 g hladkej múky, 250 g rastlinného tuku Palmarín, 60 g údeného syra, 2 lyžičky soli, 1 rozšľahané vajce na potretie, sezamové semiačka na posypanie

Kvások: 1 dl mlieka, 20 g kvasníc, 1 lyžička cukru

Postup:

V nádobe pripravíme kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Pridáme múku, postrúhaný údený syr, Palmarín a zamiesime hladké cesto. Cesto vyformujeme do valca a rozrežeme na 6 rovnakých dielov. Každý rozvaľkáme na okrúhlu placku hrubú así 5 mm. Placky rozrežeme radielkom cez stred na rovnako veľkých 16 dielov. Každý diel zvinieme od širšieho konca k užšiemu do tvaru slimáčika. Poukladáme na suchý plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semiačkami. Pečieme v predhriatej rúre pri 150 stupňoch 35 minút.

Autor: Maja, Modranka

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach