15 minút
Špargľa s parmskou šunkou patrí medzi rýchle a veľmi chutné jedlá.
Suroviny na špargľu s parmskou šunkou (rozpočet na 4 porcie):
12 ks špargľa, soľ, 12 plátkov parmskej šunky, 5 pl olivového oleja, 50 g strúhaného Parmezánu ½ zväzku čerstvej bazalky
Postup:
Špargľu pod hlavičkou olúpeme a v osolenej mierne vriacej vode varíme asi 10 minút. Necháme okvapkať a každé 3 stonky špargle zabalíme do plátky šunky. V panvici rozpálime olivový olej a zväzky špargle opečieme dookola do farby. Vyberieme, osušíme na kuchynskom papiere a preložíme na teplú misu. Posypeme strúhaným parmezánom a natrhanými lístkami bazalky. Špargľa s parmskou šunkou podávame so zemiakmi alebo bielym chlebom.