Steak z lososa na špenátovom rizote

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

pripravte si tento chutný steak z lososa a určite neoľutujete.

Suroviny na steak z lososa na špenátovom rizote (rozpočet na 4 porcie ):

600 g lososa (filet čerstvý),  soľ, citrón, biele korenie, 100 g cibule, 50 g masla,  100 g čerstvého špenátu, 100 ml smotany na varenie, 1 strúčik cesnaku, 300 g uvarenej ryže, 50 ml vínneho octu, 50 ml olivového oleja, 25 g kešu orechov, 50 g čerstvej rukoly, 1 kávová lyžička medu.

Steak z lososa

Postup:

Steak opečieme na rozpálenej panvici z každej strany a vložíme do rozpálenej  rúry na 140C° na približne 5 minút tak, aby sa úplne neprepiekol. Rybu po dopečení jemne osolíme a pokvapkáme citrónom.

Mohlo by vás zaujímať

Pečený losos so zemiakmi

25 minútSo zemiačikmi a tatárskou omáčkou s kôprom Pečený losos so zemiakmi – suroviny (rozpočet na 4 porcie): 600 g lososa, podľa chuti nahrubo zomleté korenie… Čítaj ďaľej

Rizoto: Na masle si speníme cibuľu, pridáme cesnak a čerstvý špenát. Premiešame, následne pridáme ryžu, dochutíme soľou a korením a zalejeme smotanou na varenie.

Vinegret: Rukolu a kešu orechy premixujeme a vyberieme do misky. Pridáme olej, ocot a nastrúhanú citrónovú kôru, lyžičku medu, dochutíme soľou a premiešame.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach