25 minút
So zemiačikmi a tatárskou omáčkou s kôprom
Pečený losos so zemiakmi – suroviny (rozpočet na 4 porcie):
600 g lososa, podľa chuti nahrubo zomleté korenie na ryby s citrónom, 400 g zemiakov, 200 g špargle, kôpor, 200 g tatárskej omáčky, 1 limetka
Postup:
Lososa očistíme a nakrájame na porcie. Osolíme, posypeme nahrubo zomletým korením a ugrilujeme. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky (môžeme pred restovaním ľahko povariť), osolíme ich, okoreníme a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja. Špargľu očistíme a povaríme v osolenej vode.
Mohlo by vás zaujímať
Na tanier naukladáme cez seba restované zemiaky, na ne položíme steak z lososa, varenú špargľu a tatársku omáčku, do ktorej sme primiešali nasekaný čerstvý kôpor. Ozdobíme limetkou a kôprom.