Pečený losos so zemiakmi

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

So zemiačikmi a tatárskou omáčkou s kôprom

Pečený losos so zemiakmi – suroviny (rozpočet na 4 porcie):

600 g lososa, podľa chuti nahrubo zomleté korenie na ryby s citrónom, 400 g zemiakov, 200 g špargle, kôpor, 200 g tatárskej omáčky, 1 limetka

Postup:

Lososa očistíme a nakrájame na porcie. Osolíme, posypeme nahrubo zomletým korením a ugrilujeme. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky (môžeme pred restovaním ľahko povariť), osolíme ich, okoreníme a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja. Špargľu očistíme a povaríme v osolenej vode.

Mohlo by vás zaujímať

Pečený losos

Pečený losos s restovanými zemiakmi, dusenou brokolicou

30 minútSuroviny na pečený losos s restovanými zemiakmi, dusenou brokolicou (rozpočet na 4 porcie): 600 g losos, hrubozrnné korenie  na ryby  s citrónom, 400 g zemiaky,… Čítaj ďaľej

Na tanier naukladáme cez seba restované zemiaky, na ne položíme steak z lososa, varenú špargľu a tatársku omáčku, do ktorej sme primiešali nasekaný čerstvý kôpor. Ozdobíme limetkou a kôprom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach