Sviečková s mandarínkami – suroviny:
400 g hovädzej sviečkovej, (alebo kuracie prsia), olivový olej, hladká múka na obalenie, 100 ml suchého vermútu, 2-3 mandarínky bez kôstok, soľ, mleté čierne korenie, sušený tymian
Postup:
mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na horúcom oleji opražíme krátko z oboch strán. Mäkké mäso odložíme na teplé miesto, výpek necháme trošku vychladnúť, opatrne prilejeme vermút a privedieme do varu.
Mohlo by vás zaujímať
Varíme, kým sa objem tekutiny nezredukuje o polovicu. Mandarínky ošúpeme aj z bielej šupky, rozdelíme na mesiačiky, vložíme do šťavy a necháme iba zovrieť. Už nevaríme. Mäso pokladiem na taniere a prelejeme pripravenou mandarínkovou šťavou.