Sviečková s mandarínkami

Náročnosť

Sviečková s mandarínkami – suroviny:

400 g hovädzej sviečkovej, (alebo kuracie prsia), olivový olej, hladká múka na obalenie, 100 ml suchého vermútu, 2-3 mandarínky bez kôstok, soľ, mleté čierne korenie, sušený tymian

Postup:

mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na horúcom oleji opražíme krátko z oboch strán. Mäkké mäso odložíme na teplé miesto, výpek necháme trošku vychladnúť, opatrne prilejeme vermút a privedieme do varu.

Mohlo by vás zaujímať

Aromatická sviečková s lososom

60 minútEnergia: 502 kcal.Aromatická sviečková s lososom – suroviny (rozpočet pre  4 osoby): 1 bravčová sviečková, 2 strúčky cesnaku, 2 lyžičky Podravky ochucovadla s bylinkami, 1 lyžica… Čítaj ďaľej

Varíme, kým sa objem tekutiny nezredukuje o polovicu.  Mandarínky ošúpeme aj z bielej šupky, rozdelíme na mesiačiky, vložíme do šťavy a necháme iba zovrieť. Už nevaríme. Mäso pokladiem na taniere a prelejeme pripravenou mandarínkovou šťavou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach