Tartar z lososa s feniklom s kôprovo-smotanovým dresingom a domácim pečivom z ryžového nápoja
Suroviny na Tartar z lososa s feniklom:
Tartar: 300 g filety z lososa, 1 šalotka, 1 fenikel, 60 g sušených rajčín, olivový olej, 1 lyžica sójovej omáčky Kikkoman, soľ
Pečivo: 100 ml olivového oleja, 500 g hladkej múky, pol kocky droždia, 300 ml ryžového nápoja, 1 lyžica cukru, 2 lyžičky soli
Dresing: 2 zväzky kôpru, 250 ml sójovej alternatívy smotany, soľ
Postup:
Lososa nakrájame na malé kocôčky, zmiešame s najemno nakrájanou šalotkou, nastrúhaným feniklom, nasekanými rajčinami, dvoma lyžicami olivového oleja a jednou lyžicou sójovej omáčky Kikkoman. Podľa chuti dosolíme. Droždie, ryžový nápoj, múku, olej, soľ a cukor zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré vytvarujeme do malých bochníkov. Necháme nakysnúť a pečieme 20 minút v trúbe na 180 ˚C. Na prípravu dresingu nasekáme najemno kôpor a zmiešane ho so sójovou alternatívou smotany a soľou.