Večka s grilovanými ovocím

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Večka s grilovanými ovocím – suroviny:

4 balenia večky (ľubovoľnej príchute), 2 balíčky jahôd, 3 zelené jablká, kryštálový cukor

Vanilkový krém: 250 ml sladkej smotany, 250 ml mlieka, žĺtka z 4 vajec, 1 vanilkový lusk, 100 g kryštálového cukru

Večka s grilovanými ovocím

Postup:

Očistíme jahody a rozrežeme ich na polovice. Umyjeme a ošúpeme zelené jablká a rozrežeme ich na štvrťky. Jablká posypeme kryštálovým cukrom. Takto pripravené ovocie ugrilujeme na grile. Večku rozrežeme pozdĺžne a naplníme ich ugrilovaným ovocím. Naplnenú večku podávame s horúcim vanilkovým krémom.

Mohlo by vás zaujímať

Francúzsky toast

20 minútTento jednoduchý recept na francúzsky toast je ideálny na veľkolepé raňajky alebo brunch. Pridanie voňavej škorice dodáva sladkú, hrejivú vôňu a chuť, ktorá je neskutočne… Čítaj ďaľej

Ako pripravíme vanilkový krém:
V osobitnej miske rozšľaháme žĺtka a sladkú smotanu. Necháme zohriať mlieko. Do horúceho mlieka (pokiaľ sa ešte nevarí) pridáme zrnká vanilkového lusku a opatrne vlejeme zmes žĺtok a smotany cez sitko. Za stáleho miešania privedieme do varu. Následne zmes odstavíme a servírujeme s večkou plnenou grilovaným ovocím.

TIP: Večky môžete plniť ľubovoľným ovocím, ktoré sa dá grilovať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach