Večka s grilovanými ovocím – suroviny:
4 balenia večky (ľubovoľnej príchute), 2 balíčky jahôd, 3 zelené jablká, kryštálový cukor
Vanilkový krém: 250 ml sladkej smotany, 250 ml mlieka, žĺtka z 4 vajec, 1 vanilkový lusk, 100 g kryštálového cukru
Postup:
Očistíme jahody a rozrežeme ich na polovice. Umyjeme a ošúpeme zelené jablká a rozrežeme ich na štvrťky. Jablká posypeme kryštálovým cukrom. Takto pripravené ovocie ugrilujeme na grile. Večku rozrežeme pozdĺžne a naplníme ich ugrilovaným ovocím. Naplnenú večku podávame s horúcim vanilkovým krémom.
Mohlo by vás zaujímať
Ako pripravíme vanilkový krém:
V osobitnej miske rozšľaháme žĺtka a sladkú smotanu. Necháme zohriať mlieko. Do horúceho mlieka (pokiaľ sa ešte nevarí) pridáme zrnká vanilkového lusku a opatrne vlejeme zmes žĺtok a smotany cez sitko. Za stáleho miešania privedieme do varu. Následne zmes odstavíme a servírujeme s večkou plnenou grilovaným ovocím.
TIP: Večky môžete plniť ľubovoľným ovocím, ktoré sa dá grilovať.