Tento jednoduchý recept na francúzsky toast je ideálny na veľkolepé raňajky alebo brunch. Pridanie voňavej škorice dodáva sladkú, hrejivú vôňu a chuť, ktorá je neskutočne lákavá. Bobuľové ovocie meňte podľa sezóny.
Suroviny na francúzsky toast:
4 plátky chleba na opekanie, 3 veľké vajcia z voľného chovu, 60ml kyslej smotany, 75g nerafinovaného krupicového cukru, 1 ČL mletej škorice, 1 PL masla, 200 g jahôd, rozpolených, 200 g čučoriedok, 4 PL šľahačkového kyslého krému (crème fraiche) alebo prírodného bieleho jogurtu, práškový cukor na poprášenie
Postup:
V miske spolu vyšľahajte vajcia, smotanu, cukor a škoricu. Zohrejte panvicu na miernom ohni a roztopte maslo, kým nezačne bublať.
Namočte plátky chleba do vajcovej zmesi a po dvoch kúskoch vkladajte do panvice, z každej strany na 2 minúty, alebo kým nie sú opečené do zlatista.
Mohlo by vás zaujímať
Na každý plátok poukladajte štvrtinu lesných plodov a lyžičku crème fraiche alebo prírodný jogurt a poprášte práškovým cukrom.