Vegánska kapustnica

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na vegánsku kapustnicu:

1 balenie kyslej kapusty (bez konzervačných látok), 1 cibuľa, 2 lyžičky rasce, 1 bobkový list, 1 lyžica mletej papriky, 2 hrste sušených hríbov, 4 veľké zemiaky, 2 lyžice špaldovej celozrnnej múky, 1 údené tofu, 2 strúčiky cesnaku

Postup:

Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme mletú papriku a zalejeme litrom vody. Pridáme scedenú kapustu, umyté, hodinku namočené hríby, bobkový list, rascu a varíme desať minút. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a podľa potreby dolejeme vriacou vodou. Varíme ďalších 15 minút. Múku rozmiešame v dvoch dcl vody a prilejeme do polievky.

Mohlo by vás zaujímať

Šči z kyslej kapusty s pirôžkami rasstegajmi

240 minútSymbol hlavného jedla ruskej kuchyne je šči. Bolo nielen základnou polievkou prostých ľudí, ale aj ozdobou cárskych stolov a stolov patriarchov. Šči sa najčastejšie pripravovalo… Čítaj ďaľej

Necháme zovrieť. Ak treba, prisolíme. Pridáme údené tofu nakrájané na malé hranolčeky a pretlačený cesnak. Necháme prevrieť a vypneme. Necháme postáť aspoň jednu hodinku a podávame. 😊

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach