45 minút
Suroviny na vegánsku kapustnicu:
1 balenie kyslej kapusty (bez konzervačných látok), 1 cibuľa, 2 lyžičky rasce, 1 bobkový list, 1 lyžica mletej papriky, 2 hrste sušených hríbov, 4 veľké zemiaky, 2 lyžice špaldovej celozrnnej múky, 1 údené tofu, 2 strúčiky cesnaku
Postup:
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme mletú papriku a zalejeme litrom vody. Pridáme scedenú kapustu, umyté, hodinku namočené hríby, bobkový list, rascu a varíme desať minút. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a podľa potreby dolejeme vriacou vodou. Varíme ďalších 15 minút. Múku rozmiešame v dvoch dcl vody a prilejeme do polievky.
Mohlo by vás zaujímať
Necháme zovrieť. Ak treba, prisolíme. Pridáme údené tofu nakrájané na malé hranolčeky a pretlačený cesnak. Necháme prevrieť a vypneme. Necháme postáť aspoň jednu hodinku a podávame. 😊