Zaváraná červená cibuľa

Doba prípravy 30 minútEnergia: 1115 kcal.Náročnosť

Zaváraná červená cibuľa – suroviny:

1 kg červenej cibule, 10 dkg medu, 1/8 l malinového octu, 1/16 l olivového oleja

Okrem toho: soľ, vetvičky tymianu, vývar

Postup:

Ošúpeme cibuľu, rozpolíme a pokrájame na rovnako veľké kusy. Na oleji opražíme cibuľu a vetvičky tymianu, pridáme med a spolu krátko povaríme. Prilejeme ocot, posolíme, pridáme cibuľu a prikrytú dusíme do mäkka. V prípade potreby podlejeme malým množstvom vývaru. Cibuľu plníme ešte horúcu do čistých pohárov, zatvoríme a necháme vychladnúť. Takto pripravenú cibuľu môžeme skladovať v chladničke asi jeden týždeň.

Mohlo by vás zaujímať

Nakladaná zelenina piccalilli

60 minútZ bohatej úrody zeleniny  pripravíme výbornú  sýtu a pritom  nízkokalorickú prílohu k mäsu. Piccalilli obľubujú najmä v severských krajinách a v Anglicku. Charakteristickú chuť dáva tejto pochúťke hustý nálev z horčice,… Čítaj ďaľej

Energetická hodnota jednej porcie: 1115 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach