Tmavý karob: Moderná alternatíva kakaa do vašich receptov

Počuli ste už o karobe a jeho benefitoch? Ak nie, spoznajte spoločne s nami unikátnu novinku – Tmavý karob Dr. Oetker, vďaka ktorej si pečenie užijete bez výčitiek svedomia!

Tmavý karob

„Pri Prírodnom a Holandskom kakau sa často uvádza ako ďalší druh – karob, pretože má podobnú chuť v koláčoch, muffinoch alebo cukrovinkách ako kakao. Karob však nie je druh kakaa, ale je jeho modernou alternatívou,“ hovorí Lucie Čápová, Senior product manager v spoločnosti Dr. Oetker a ďalej dodáva:„Karob je prirodzene sladký, vďaka čomu sa stáva ideálnou prísadou aj do zdravých pokrmov so sladkým nádychom. Prečo zdravých? Pretože karob dodá jedlám okrem skvelej mierne sladkastej, korenistej chuti a hnedej farby i množstvo nutrične bohatých látok a navyš pri príprave receptu spotrebujete výrazne menej cukru.“

Čo je karob a ako sa používa?

Karobový prášok (alebo tiež svätojánsky chlieb) sa získava dôkladným zomletím struku zo subtropického stromu nazývaného Rohovník obyčajný (Ceratonia siliqua). Následne sa suší a praží. Farba karobového prášku môže byť rôzna. Jeho sfarbenie závisí od spôsobu a dĺžky praženia. Vedeli ste, že 100 g balenie karobového prášku obsahuje až 88 % referenčnej hodnoty príjmu vápnika, 50 % vlákniny a len do 1 % tuku? Takisto neobsahuje kofeín a alergény. Preto je ideálnou voľbou pre všetkých tých, ktorí preferujú zdravší životný štýl. 

Výrazne menej cukru pri pečení

Tmavý karob

Unikátny výrobok plný benefitov! Novinka – Tmavý karob Dr. Oetker  je modernou alternatívou kakaa, ktorý sa vyznačuje mierne sladkastou a korenistou chuťou i vôňou. Karob je ideálnou voľbou pri príprave sladkých múčnikov, dezertov, kaší či nápojov smoothie. Používa sa rovnako ako kakao, ale bez nutnosti toľko dosládzať. Keďže karob je prirodzene sladký, množstvo pridaného sladidla v receptoch môže byť až o 1/3 nižšie než pri použití kakaa. Má vysoký obsah vápnika (88 % referenčnej hodnoty príjmu), vlákniny (50 %), bielkovín a minerálov. Neobsahuje kofeín a má veľmi nízky obsah tuku (do 1 %). V neposlednom rade je skvelou náhradou čokolády pre tých, ktorí nevedia odolať maškrteniu. Pri varení sa dá s touto zdravšou alternatívou experimentovať napríklad pri výrobe omáčok a nátierok.

Tmavý karob Dr. Oetker si vás získa aj svojím moderným dizajnovým obalom s originálnym receptom na zadnej strane obalu na Karobový perník s polevou či QR kódom, vďaka ktorému sa rýchlo presuniete k ďalším receptovým inšpiráciám.

Prajeme Vám množstvo zábavy v kuchyni, krásne chvíle s rodinou a dobrú chuť!

Odporúčaná maloobchodná cena Tmavý karob Dr. Oetker 100g: 1,45 – 1,49 €

Skvelá receptová inšpirácia na záver:

Karobové koláčiky

Tmavý karob

Pozor čitateľská súťaž!

Odpovedzte na súťažnú otázku a dvoch z vás odmeníme balíčkom produktov od Dr.Oetker.

Tmavý karob

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach