Karobové koláčiky

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Karobové koláčiky sú neodolateľné jednohubky s chuťou tmavého karobu.

Suroviny na karobové koláčiky (rozpočet na 50 ks):

Na cesto:

  • 170 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 60 g Tmavého karobu
  • 150 g živočíšneho tuku

Na náplň:

Okrem toho potrebujeme:

  • potravinársku fóliu
  • plech na pečenie
Karobové koláčiky

Postup:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a karobom. Pridáme živočíšny tuk a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
  2. Z cesta vytvarujeme malé guľôčky. Guľôčky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Obráteným koncom varešky do každej guľôčky urobíme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Kakaové čierne tortičky

Kakaové čierne tortičky

40 minútEnergia: 115 kcal.Obľúbené vianočné tortičky s lahodným krémom, teraz s Čiernym kakaom. Suroviny na Kakaové čierne tortičky (vystačí na asi 50 kusov): Na cesto: 200 g hladkej múky… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 170 °C
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Čas prípravy: asi 20 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 40 minút
  • Čas pečenia: asi 10 minút
  1. Koláčiky necháme vychladnúť.
  2. Po vychladnutí naplníme karobové koláčiky malým množstvom džemu.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia193 kJ / 46 kcal2135 kJ / 510 kcal
Tuky2,95 g32,77 g
Sacharidy3,18 g35,28 g
Bielkoviny0,44 g4,87 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach