50 minút
Karobové koláčiky sú neodolateľné jednohubky s chuťou tmavého karobu.
Suroviny na karobové koláčiky (rozpočet na 50 ks):
Na cesto:
- 170 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 60 g Tmavého karobu
- 150 g živočíšneho tuku
Na náplň:
- 30 g ríbezľového džemu
Okrem toho potrebujeme:
- potravinársku fóliu
- plech na pečenie
Postup:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a karobom. Pridáme živočíšny tuk a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
- Z cesta vytvarujeme malé guľôčky. Guľôčky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Obráteným koncom varešky do každej guľôčky urobíme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 170 °C
- Teplovzdušná rúra: 150 °C
- Plynová rúra: stupeň 2
- Čas prípravy: asi 20 minút
- Celkový čas prípravy: asi 40 minút
- Čas pečenia: asi 10 minút
- Koláčiky necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí naplníme karobové koláčiky malým množstvom džemu.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 193 kJ / 46 kcal | 2135 kJ / 510 kcal |
Tuky | 2,95 g | 32,77 g |
Sacharidy | 3,18 g | 35,28 g |
Bielkoviny | 0,44 g | 4,87 g |