Toastovačka – vyber si NAJ toast a vyhraj!

Nie vždy máme čas a náladu na zdĺhavú prípravu jedla. Chcelo by to niečo ľahké, rýchle a chutné. Presne také sú recepty, ktoré vyčarujete s toastovými chlebami Penam. Berte naše tipy ako inšpiráciu na toasty podľa vlastnej chuti a fantázie. Stačí mať v zásobe svetlý či tmavý pšeničný toastový chlieb Penam a so štipkou fantázie k nemu pridať „čo dom dá“.

1. Toast so syrom a brusnicami

Toast-so-syrom-a-brusnicamiPotrebujeme:
Penam Toastový chlieb, maslo, syr s bielou plesňou, brusnicová zaváranina, rukola

Postup:
V toastovači opečieme plátky toastového chleba a rozrežeme ich tak, aby vznikli trojuholníky. Jeden trojuholník jemne natrieme maslom, poukladáme syr s bielou plesňou nakrájaný na tenké plátky a dáme zohriať do mikrovlnky, kým sa rozpustí. Potom na syr navrstvíme brusnicovú zaváraninu a prikryjeme druhým plátkom opečeného toastového chleba. Ozdobíme lístkami rukoly.


2. Toastový chlieb so slaninou a špenátom

Toastovy-chlieb-so-slaninou-a-spenatomPotrebujeme:
Penam Toastový chlieb, oravská slanina, listový špenát, žltá paprika, čierne mleté korenie

Postup:
Špenátové listy umyjeme, prípadne sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Papriku umyjeme a nakrájame na pásiky. Toastový chlieb opečieme v toastovači alebo nasucho na panvici. Potom na panvici zľahka opražíme tenké plátky prerastenej oravskej slaniny a papriku. Teplý toast obložíme slaninou, špenátovými listami a paprikou. Môžeme dochutiť čiernym mletým korením.


3. Zapečené toasty s nivou a špargľou

Zapecene-toasty-s-nivou-a-sparglouPotrebujeme:
Penam Toastový chlieb, plátky šunky, čerstvá špargľa, syr niva, soľ, poľný šalát.

Postup:
Špargľu očistíme škrabkou a na chvíľu ponoríme do studenej vody. Potom ju v osolenej vriacej vode krátko oblanšírujeme – povaríme asi 2 minúty, aby zmäkla. Na toastový chlieb dáme plátky plesňového syra, na pásiky nakrájanú šunku, kúsky špargle, prikryjeme druhým plátkom chleba a v zapekacej miske dáme zapiecť do rúry, kým sa syr neroztečie. Servírujeme s poľným šalátom. Môžeme ho doplniť cherry paradajkami a ochutiť balzamikovým octom.

 

4. Toasty s kurčaťom sečuan

Toast-s-kurcatom-secuanPotrebujeme:
Penam Toastový chlieb, kuracie mäso, olej, sečuánske korenie, mrkva, farebné papriky, cibuľa, pór, sójová omáčka, škrobová múčka.

Postup:
Na panvici na troche oleja opražíme na rezance nakrájané kuracie mäso, pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, korenie a ochutíme sójovou omáčkou. Popražíme, kým mäso nezmäkne, môžeme zahustiť škrobovou múčkou. Hotovú „čínu“ podávame na nasucho opečenom toaste.

 


5. Toast s volským okom

Francuzsky-toastPotrebujeme:
Penam Toastový chlieb, vajce, syr eidam, maslo, petržlenová vňať, listový šalát.

Postup:
Plátok toastového chleba natrieme maslom, posypeme petržlenovou vňaťou, dáme plátok syra a prikryjeme druhým plátkom chleba. Poukladáme na plech a vložíme do zohriatej rúry na niekoľko minút. Medzitým si v panvičke pripravíme volské oká, ktoré naservírujeme na zapečené toasty. Ak chceme, aby mali volské oká pekný tvar, smažíme ich vo formičke. Podávame s listovým šalátom.

 

6. Toastový chlieb s jablkovým pyré a škoricou

Toastovy-chlieb-s-jablkovym-pyre-a-skoricouPotrebujeme:
Svetlý toastový chlieb Penam, jablkové pyré, škorica, 2 citróny, vanilkový puding, šľahačka

Postup:
Asi 5 väčších nakrájaných a olúpaných jabĺk podusíme v troche vody, rozmixujeme a pridáme cukor, šťavu z citrónov a vanilkový puding. Povaríme asi dve minúty.  Jablkovým pyré naplnené toasty posypeme škoricou a vložíme do sendvičovača. Upečené podávame so šľahačkou.

 

 


7. Francúzsky toast s letným ovocím

Francuzsky-toast-s-ovocimPotrebujeme:
Tmavý toastový chlieb Penam, letné ovocie, šľahačka, vajce, práškový cukor, maslo, med alebo čokoláda, lístky mäty na ozdobu, škorica

Postup:
Toasty namočíme do rozšľahaného vajca so škoricou a opečieme ich na panvici s rozpusteným maslom. Hotové toasty dáme na taniere, posypeme práškovým cukrom, na ne poukladáme ovocie. Ozdobíme šľahačkou a lístkami mäty. Pre veľkých maškrtníkov môžeme pokvapkať medom alebo roztopenou čokoládou.

 


8. Tvarohové pokušenie

Tvarohove-pokuseniePotrebujeme:
Tmavý toastový chlieb Penam, mäkký tvaroh, ananásová šťava, ananás, citrónová kôra, práškový cukor podľa chuti

Postup:
Mäkký tvaroh vyšľaháme s ananásovou šťavou, ochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou a osladíme podľa chuti. Natrieme na nasucho opečený toast a ozdobíme ananásom.

 

Penam-toastovy-chlieb-tmavy-250-gPenam Toastový chlieb – v ponuke je toastový chlieb svetlý a toastový chlieb maslový. Môžete ho použiť na prípravu obložených, plnených aj zapekaných toastov. Pre milovníkov tmavého pečiva Penam ponúka aj tmavý toastový chlieb, či toastový chlieb cereálny.

Orientačná cena: 1,19 €/500 g, 0,79 €/250 g.

Čitateľská súťaž

Zasúťažte si s nami  a vyhrajte piknikový kôš plný chutných čerstvých produktov PENAM. Troch z vás, vyžrebujeme a odmeníme.

Penam-kosik[poll id=“36″]

Recepty a foto Penam

Výhercovia:
1. Jana Hančariková, Bratislava
2. Andrea Nováková, Bratislava
3. Soňa Tchirová, Bratislava

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach