Džem z jahôd a čerešní
Suroviny:
750 g umytých a očistených jahôd, 750 g odkôstkovaných čerešní, 1 balenie Korunného želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Ovocie nakrájame na menšie kúsky, prípadne roztlačíme a zmiešame v hrnci so želírovacím cukrom. Zmes za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme...
Plnené vyprážané knedličky
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
400 g uvarených zemiakov, soľ polohrubá múka, 2 lyžičky masla, vajce, zemiakový škrob, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 cibuľa, cesnak, olivový olej, 100 g mletého hovädzieho mäsa,...
Quinoa nákyp s tvarohom a čerešňami
Suroviny ( rozpočet na 1 veľkú nákypovú formu alebo 6 malých formičiek à 200 ml ):
500 ml mlieka, 200 g quinoa, 4 vajíčka, 100 g masla, 120 g práškového cukru, 250 g tvarohu, 1...
Kuracie mäso s paprikou a klíčkami
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
600 g uvarenej ryže, 500 g kuracích pŕs, 120 g farebných paprík, 100 g cibuľky, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, olivový olej, 80 g klíčkov lucerky siatej, kúsky...
Ovocná nátierka a ovocné želé
Ovocná nátierka:
Ovocie odstopkujeme, umyjeme a necháme usušiť. Odvážime 1kg ovocia a pokrájame ho na malé kúsky. Do tejto ovocnej zmesi vysypeme 500 g Korunného želírovacieho cukru 2:1 a za stáleho miešania privedieme do varu....
Nanuky s Pribináčkom a ovocím
Suroviny:
1 veľký kokosový Pribináček, 200 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice trstinového cukru alebo medu, ovocie – mango, jahody
Postup:
V kuchynskom robote vymiešajte Pribináček so smotanou a cukrom. Nakrájajte ovocie, časť poukladajte...
Ovocný dezert s Pribináčkom
Suroviny na ovocný dezert s Pribináčkom:
asi 16 cukrárskych piškót, Pribináček, čerstvé ovocie – maliny, čučoriedky, jahody
Postup:
Časť piškót rozdeľte na dno pohárikov. Navrch dajte Pribináčka, ovocie a zasypte zvyšnými ľahko rozdrvenými piškótami.
Môžete podávať.
Palacinky s Pribináčkom a ovocím
Suroviny:
500 ml mlieka, 4 vajcia, 1 lyžica vanilkového cukru, štipka soli, 130 g polohrubej múky, olej na pečenie, Pribináček na potretie, čerstvé ovocie na ozdobu – jahody, maliny, čučoriedky
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto na palcinky....
Jablkovo-slivkový džem
Suroviny:
500 g jabĺk, šťava z 1 citróna, 500 g sliviek, 500 g želírovacieho 2:1 cukru, 2 kúsky celej škorice, 3 lyžice tuzemského rumu
Postup:
Jablká umyjeme, ošúpeme a pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Slivky umyjeme a...
Roláda – Hovädzie očko
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie):
800 g hovädzieho zadného, 250 g šampiňónov (sušené huby), 4 vajcia, 1 cibuľa, olej, 1 malý pór, 1 malá kápia, 1 viazanička petržlenovej vňaťky, 1 malá plechovka hrášku, 200...