Džem z jahôd a čerešní

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

750 g umytých a očistených jahôd, 750 g odkôstkovaných čerešní, 1 balenie Korunného želírovacieho cukru 2:1

Džem z jahôd a čerešní

Postup:

Ovocie nakrájame na menšie kúsky, prípadne roztlačíme a zmiešame v hrnci so želírovacím cukrom. Zmes za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme najmenej 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach