Viedenské rezne so zemiakmi
Suroviny:
1kg telľacieho mäsa zo stehna, soľ, hladká múka na obaľovanie, 3–4 vajíčka, strúhanka, olej na vyprážanie, zemiaky s petržlenovou vňaťou, citrón
Postup:
Z mäsa nakrájajte rezne a naklepte ich. Mäso mierne osoľte, obalte v trojobale. Vypražte...
Marocká dusená hovädzina so sladkými zemiakmi, cícerom a sušeným ovocím
v jednej porcii: 330 kcal (1353 kJ), 18 g bielkovín, 37 g sacharidov, 12 g tukov, 4 g nasýtených tukov, 48 mg cholesterolu, 5 g vlákniny, 812 mg sodíka
Suroviny ( rozpočet na 6 porcii):
1...
Hovädzie rolky so špargľou
v jednej porcii: 91 kcal (373 kJ), 7 g bielkovín, 4 g sacharidov, 5 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 16 mg cholesterolu, 1 g vlákniny, 533 mg sodíka
Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie...
Hovädzie mäso s pomarančom a brokolicou
V jednej porcii: 284 kcal (1164 kJ), 21 g bielkovín, 16 g sacharidov, 14 g tukov, 4,4 g nasýtených tukov, 16 mg cholesterolu, 5,3 g vlákniny, 738 mg sodíka
Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie...
Marinované hovädzie medailóniky
Suroviny ( rozpočet na 3 porcie ):
250 g hovädzej sviečkovice, 30 g červenej papriky, soľ, olivový olej, ustricová omáčka, cesnak, mleté čierne korenie, červené víno, olej, mäsový vývar
Postup:
Hovädziu sviečkovicu pokrájame na plátky. Z olivového...
Tafelspitz s klasickými prílohami
Suroviny ( rozpočet na 6 osôb):
Vývar: 2 kg hovädzie zadné zo stehna (kvetová špička), 750 g špikových kostí, 6 mrkiev, 1 malý celer, 1 cibuľa, 2 bobkové listy, 10 guľôčok celého čierneho korenia, 2...
Klasický burger
Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte urobiť tento hamburger a uvidíte, že vaši hostia budú nadšení!
Suroviny:
4 žemle na hamburger, 400 g mletého hovädzieho...
Hovädzí steak Barbecque s opečeným chlebom
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie):
800 g hovädzej sviečkovej, 80 g oleja, 400 g kečupu, 200 g čerstvých šampiňónov, 4 g provensálskych byliniek, 4 g farebného korenia, 4 g soli, 1/2 bochníku tmavého chlieba(vhodný...
Plnené vyprážané knedličky
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
400 g uvarených zemiakov, soľ polohrubá múka, 2 lyžičky masla, vajce, zemiakový škrob, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 cibuľa, cesnak, olivový olej, 100 g mletého hovädzieho mäsa,...
Roláda – Hovädzie očko
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie):
800 g hovädzieho zadného, 250 g šampiňónov (sušené huby), 4 vajcia, 1 cibuľa, olej, 1 malý pór, 1 malá kápia, 1 viazanička petržlenovej vňaťky, 1 malá plechovka hrášku, 200...