Hovädzí steak Barbecque s opečeným chlebom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie):

800 g hovädzej sviečkovej, 80 g oleja, 400 g kečupu, 200 g čerstvých šampiňónov, 4 g provensálskych byliniek, 4 g farebného korenia, 4 g soli, 1/2 bochníku tmavého chlieba(vhodný je už krájaný)

Hovädzí steak

Postup:

Mäso nakrájame na porcie, z obdivoch strán okoreníme farebným korením a soľou. Steaky opečieme na oleji z obidvoch strán. Spoločne so steakom  na panvici restujeme na polovice nakrájané šampiňóny, ktoré ochutíme provensálskymi bylinami. Šampiňóny odložíme na bok. Steak podložíme plátkami chleba a pomaly dopečieme v rúre pri teplote 160 C. Chlieb sa opečie a zároveň nasiakne vynikajúcu šťavu zo steaku. Poukladáme na tanier spoločne so šampiňónmi, pridáme kečup a podávame s čerstvo nakrájanou zeleninou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach