Hruškovo jablkový džem
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Hruškovo jablkový džem s korením

Suroviny na Hruškovo jablkový džem s korením ( vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml ): 500 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)350 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)150 ml jablkového 100 % džúsu1 balíček Kyseliny citrónovej5 klinčekov1 zarovnaná KL mletej škorice1 balíček Gelfixu Klasik 1:11 kg cukru Hruškovo jablkový džem s korením Postup: […]

Hruškovo-jablkový džem
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Hruškovo-jablkový džem s karamelom

Suroviny na hruškovo-jablkový džem s karamelom( vystačí na: asi 6 pohárov à 200 ml ): 500 g hrušiek (čistá hmotnosť), 350 g jabĺk kyslastých (čistá hmotnosť), 500 g cukru, 150 ml čírej jablkovej šťavy, 1 balíček kyseliny citrónovej,  ½ balíčka Pektín Postup: Hrušky a jablká olúpeme, najemno pokrájame a odvážime 500 g hrušiek a 350 g jabĺk. Vo veľkom […]

Cibuľové čatní
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Cibuľové čatní

Suroviny na cibuľové čatní ( vystačí na asi 6 pohárov à 200 ml ): 700 g červenej cibule (olúpanej a nakrájanej na tenké polkolieska), 3 strúčiky rozotretého cesnaku, 3 balenia trstinového karamelového cukru, 2 zarovnané KL soli, ½ KL bieleho mletého korenia, ½ KL tymianu, 3 PL olivového oleja, 3 PL tmavého balzamikového octu, 100 […]

Hruškový džem s javorovým sirupom
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Hruškový džem s javorovým sirupom

Suroviny na hruškový džem s javorovým sirupom ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ): 1 kg zrelých hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky), 100 ml javorového sirupu, 5 g kyseliny citrónovej, ½ balenia Pektínu, 300 g cukru Postup: Na prípravu džemu vložíme hrušky do hrnca a pomocou ponorného mixéra ich rozmixujeme. Pridáme javorový sirup, […]

Bazovo-jablkové želé s broskyňami
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Bazovo-jablkové želé s broskyňami

Suroviny na Bazovo-jablkové želé s broskyňami ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ) : 250 g broskýň (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky), 300 ml bazového sirupu (domáci alebo kupovaný), 450 ml 100 % jablkovej šťavy, ½ balenia Pektínu, 250 g cukru Postup: Na prípravu želé vložíme broskyne do hrnca. Pridáme bazový sirup, […]

Jahodovo-čerešňový sirup
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Jahodovo-čerešňový sirup

Suroviny na jahodovo-čerešňový sirup ( vystačí na: 700 ml sirupu): 250 g očistených a rozmixovaných jahôd, 250 g odkôstkovaných a rozmixovaných čerešní, 200 ml vody, 1 balíček Cukru na sirup Postup: Na prípravu sirupu jahody a čerešne vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme […]

Bazový sirup so zázvorom a citrónom
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Bazový sirup so zázvorom a citrónom

Suroviny na Bazový sirup so zázvorom a citrónom ( vystačí na asi 1 l ): 5 veľkých očistených kvetov čiernej bazy, 500 ml vody, 50 g očisteného zázvoru, 2 chemicky neošetrené citróny, ½ balíčka Sirup-fixu, 500 g cukru Postup: Kvety čiernej bazy namočíme do studenej prevarenej vody. Pridáme nakrájaný zázvor a na plátky nakrájané citróny. Nakoniec vmiešame […]

Bazovo-jahodový sirup
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Bazovo-jahodový sirup

Suroviny na bazovo-jahodový sirup ( vystačí na: asi 1 l ): 10 veľkých očistených kvetov čiernej bazy, 500 ml vody, 500 g očistených a roztlačených jahôd, 1 balíček Sirup-fixu, 1 kg cukru Postup: Kvety čiernej bazy namočíme do studenej prevarenej vody. Pridáme jahody a Sirup-fix zmiešaný s cukrom. Prikryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín v chladničke macerovať. Sirup scedíme […]

Bazový sirup s limetkou
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Bazový sirup s limetkou

Suroviny na bazový sirup s limetkou ( vystačí na asi 1 l ) : 5 veľkých očistených kvetov čiernej bazy, 500 ml vody, 2 chemicky neošetrené limetky, ½ balíčka Sirup-fixu, 500 g cukru   Postup: Kvety čiernej bazy namočíme do studenej prevarenej vody. Pridáme limetky nakrájané na plátky. Nakoniec vmiešame Sirup-fix zmiešaný s cukrom. Prikryjeme pokrievkou a necháme 24 […]

Jahodovo-ružový sirup
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Jahodovo-ružový sirup

Suroviny na jahodovo-ružový sirup ( vystačí na 1 l sirupu ): 500 g očistených a rozmixovaných jahôd, 10 kvetov chemicky neošetrených ruží, šťava z jednej limetky, 100 ml ružového vína, ½ balíčka Sirup-fixu, 500 g cukru Postup: Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme […]