Jahodovo-ružový sirup
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Jahodovo-ružový sirup

Suroviny na jahodovo-ružový sirup ( vystačí na 1 l sirupu ): 500 g očistených a rozmixovaných jahôd, 10 kvetov chemicky neošetrených ruží, šťava z jednej limetky, 100 ml ružového vína, ½ balíčka Sirup-fixu, 500 g cukru Postup: Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme […]

Jahodovo-ríbezľový sirup
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Jahodovo-ríbezľový sirup

Suroviny na jahodovo-ríbezľový sirup (vystačí na 1 l a 500 ml sirupu): 500 g očistených a rozmixovaných jahôd, 500 g očistených a rozmixovaných ríbezlí, 400 ml vody, 1 balíček Sirup-fixu, 1 kg cukru Postup: Na prípravu sirupu jahody a ríbezle vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. […]

Jahodovo-melónový sirup
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Jahodovo-melónový sirup

Suroviny na jahodovo-melónový sirup (vystačí na 700 ml sirupu): 250 g očistených a rozmixovaných jahôd, 250 g očisteného a rozmixovaného žltého melónu, 200 ml vody, 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker  Postup: Na prípravu sirupu jahody a melón vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. […]

Rebríčkový sirup
Domáci lekár, Sirupy a džemy, Zaváraniny

Rebríčkový sirup

Suroviny: ½ litra bielych kvetov rebríčka (naplníme nimi pollitrovú nádobu), 4 kg cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek, 2 litre vody.   Postup: Do sklenej nádoby nasypeme kvety rebríčka, zalejeme horúcou prevarenou vodou, nasypeme Korunný cukor na prípravu sirupu z kvetov a bazy a byliniek, premiešame, zakryjeme plátnom a za občasného premiešania necháme 48 hodín […]

Ružový sirup
Domáci lekár, Sirupy a džemy, Zaváraniny

Ružový sirup

Suroviny: 500 g ružových lupienkov – najlepšie z voňavých ruží (ruže nesmú byť striekané, nekupujme ich v kvetinárstvach), 2 kg cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek, 1 liter vody.   Postup: Ružové lupienky nasypeme do misky a na ne nasypeme cukor na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek. Zalejeme prevarenou a mierne vychladnutou vodou a […]

Čakankový sirup
Domáci lekár, Sirupy a džemy, Zaváraniny

Čakankový sirup

Suroviny: 1 diel nadrobno natrhaných kvietkov čakanky, 3 diely cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek Postup: Kvety čakanky vložíme do keramického mažiara a dôkladne ich potlačíme, presypeme  cukrom, dobre premiešame, vložíme do sklenej nádoby a vystavíme na slnečné miesto až dovtedy, kým sa cukor v pohári úplne neroztopí. Potom dáme uskladníme do pohárika […]

Domáci lekár, Sirupy a džemy, Varenie

Levanduľový sirup

Suroviny: ½ kg levanduľových kvetov, 2 kg cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek, 1 liter vody Postup: Levanduľové kvety otrháme z drevnatých častí byliniek, vložíme ich do misy, posypeme cukrom a prelejeme ešte teplou, prevarenou vodou. Premiešame a zakryté necháme vylúhovať 48 hodín. Potom scedíme, ešte krátko povaríme a teplý sirup plníme do fliaš so […]

Pomarančový vianočný sirup
Nealkoholické, Sirupy a džemy

Pomarančový vianočný sirup

Suroviny ( vystačí na 700 ml sirupu ): 500 g pomarančov (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky), 5 celých klinčekov, celá škorica, na špičku noža mletého kardamómu, 100 ml vody, 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker Postup: Na prípravu sirupu vložíme kúsky pomaranča do hrnca. Pridáme klinčeky, škoricu, kardamóm a zalejeme vodou. Privedieme do […]

Marmeláda z pomela a pomarančov
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Marmeláda z pomela a pomarančov

Suroviny ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ): 500 g očistenej pomarančovej dužiny (asi zo 6 ks pomarančov), 200 g očistenej dužiny z pomela, 1 chemicky neošetrený pomaranč, 1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou Dr. Oetker Postup: Na prípravu marmelády pomaranče a pomelo olúpeme, odstránime bielu šupku, vykrajujeme čistú dužinu. Odvážime 500 g pomarančovej […]

Grapefruitovo – banánový džem
Sirupy a džemy, Zaváraniny

Grapefruitovo – banánový džem

Suroviny (vystačí na asi 5 pohárov á 200 ml): 500 g očistenej dužiny z ružových grepov (cca 3 ks), 250 g olúpaných banánov, 300 ml 100% pomarančového džúsu, 1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, 1 balíček Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker Postup: Na prípravu džemu grapefruity olúpeme, odstránime bielu šupku a vykrajujeme čistú dužinu. […]

womangalérie VŠETKY