SPÄŤ
Cvičenie a diéty

Kancelárska diéta

Od: Henrieta Karabova 10.2.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Trávite väčšinu pracovného času za písacím stolom a pred počítačom?

Venujete sa dvakrát do týždňa športu? Máme pre vás tú správnu diétu, ako sa zbaviť bez väčšej námahy nadbytočných kilogramov.

Kancelárska diéta

Denne prijmete 4500 – 5000 kJ, 65 – 70 g bielkovín, 35 – 40 g tukov, 800 – 1000 mg vápnika.

1. deň

Raňajky: Zapečený toast so syrom – 40 g toastového chleba ľahko potriete kečupom, pridajte 40 g syra s obsahom 30 % tuku a zapečte.

Desiata: Ovocný šalát – zmiešajte 100 g broskýň, 50 g jablka a 100 g banánu s citrónovou šťavou.

Obed: Kuracie prsia so zemiakmi a uhorkovým šalátom – 200 g kuracích pŕs (grilovaných, alebo dusených) – 100 g varených zemiakov – 200 g šalátovej uhorky.

Olovrant: jogurt – biely jogurt (150 g)

Večera: Zemiaky s bylinkovým tvarohom, šalát – 150 g nízkotučného tvarohu zmiešajte s pažítkou a kôprom (prípadne s inými bylinkami, ktoré máte práve po ruke) – 150 g varených zemiakov – 200 g paradajok – 2 ks jarnej cibuľky – 2 lyžičky olivového oleja – 4 olivy.

Kancelárska diéta

2. deň

Raňajky: Chlieb potretý trochou horčice, so šunkou a paradajkou – 50 g chleba – 100 g morčacej šunky – 1/2 paradajky.

Desiata: 1 nízkotučný tvarohový dezert 

Obed: Rybie filé v alobale a zemiakmi – 150 g filé tresky (osoľte, okoreňte podľa chuti, pokvapkajte citrónovou šťavou, zabaľte do alobalu) – 100 g varených zemiakov.

Olovrant: Jogurtové mlieko

Večera: Cestoviny s brokolicou – 100 g celozrnných cestovín – 150 g uvarenej brokolice zalejte 1 vajíčkom, posypte 2 polievkovými lyžicami nastrúhaného parmezánu a nechajte zapiecť.

3.deň Raňajky:

Raňajky: Jogurt s ovsenými vločkami a ovocím – 150 g bieleho jogurtu – 100 g ovocia (podľa vlastného výberu) – 2 lyžice ovsených vločiek – 1 kávová lyžička medu – Všetky ingrediencie dobre premiešajte.

Desiata: Údené tofu s paradajkami  – 2 plátky suchých  chlebíkov (napríklad ryžových alebo kukuričných) zľahka namažte natenko maslom a obložte – 100 g údeného tofu – 100 g paradajok.

Obed: Teľací rezeň na prírodno s fazuľkami – 100 g teľacieho mäsa (osoľte, okoreňte podľa chuti, na cibuľke a lyžičke olivového oleja opečte) – 250 g mladej fazuľky (upravte na pare).

Olovrant: Müsli tyčinka

Večera: Tuniakový šalát – 200 g hlávkového šalátu – 150 g tuniaka vo vlastnej šťave – 50 g na kocky nakrájanej šalátovej uhorky – 1 polievková lyžica nízkotučnej smotany, alebo bieleho jogurtu.

-mg-

womangalérie VŠETKY