35 minútEnergia: 314 kcal.
Suroviny na Stroganov ( rozpočet na 4 porcie):
600 g hovädzej sviečkovej (môžeme nahradiť roštenkou ), podľa potreby soľ, mleté čierne korenie, 40 g oleja, 60 g cibule, 120 g šampiňónov, 40 g šunky, 20 g sterilizovaných uhoriek, 40 ml červeného vína, 80 g kečupu jemného, 80 ml smotany 33%.
Postup:
Hovädziu sviečkovú nakrájame na prúžky, ochutíme soľou a korením, orestujeme na oleji, pridáme na hrubo pokrájanú cibuľu a šampiňóny, všetko spolu restujeme. Zalejeme červeným vínom. Pridáme kečup a zjemníme smotanou. Krátko povaríme a dochutíme soľou a korením. Podávame posypané krájanou šunkou a s uhorkou nakrájanou na jemné plátky. Vhodnou prílohou pre Stroganov je ryža alebo čerstvé pečivo.