Máte alergickú nádchu?

Vyskúšajte liečivú vodu z prameňa Augusta!

Marec je nielen prvým jarným mesiacom, ale aj mesiacom peľových alergií! Máte alergickú nádchu? Viete si pomôcť?
Jar je bezpochyby krásnym obdobím, ale pre mnohých z nás znamená aj riadne peripetie. Kým niektorí sa tešia zo slniečka, alergici, ktorých je z roka na rok viac, a to aj v detských vekových kategóriách, trpia. Dýchanie s opuchnutou nosovou sliznicou, svrbiace a slziace oči a ďalšie alergické prejavy rozhodne nie sú ničím príjemným. Ako si pomôcť? Skúsme to s pomocou prírody!

alergickú nádchuPele v plnom prúde

I keď v marci sa ešte len príroda prebúdza, peľové alergie sú už v plnom prúde. Sezóna kvitnutia liesky sa začína už vo februári, v marci vrcholí. Okrem nej sa pridávajú aj pele dvoch ďalších stromov –  jelša a breza. Od mája do októbra vás zas môžu trápiť rôzne trávy, ovocné stromy a kroviny. Ak máme v tomto období príznaky alergie, je veľmi ťažké nájsť pôvodcu. Presnú odpoveď vám dá len alergo-imunológ.

Oplachovanie je dôležité

Problém peľových alergií spočíva v tom, že sa im tak ľahko nevyhneme. Čiastočky peľu sa dostanú prakticky všade, pretože sú veľmi ľahké. Tak sa prenášajú aj na veľké vzdialenosti. Prvoradou prevenciou alergika je – po každom návrate domov umyť si dôkladne tvár, častejšie prípadne aj vlasy, najmä ak máte dlhé. Každodenná sprcha, čo najskôr po príchode, by mala byť tiež samozrejmosťou.

Okrem týchto základných princípov úľavu od problémov alergikov prináša Dr. Theiss Aqua Med – liečivá voda do nosa pre dospelých vo forme spreja. Vhodná je aj ako doplnok odbornej liečby alergie antihistaminikami.

AMed_NasSpr_Dex_FS_020_SK AMed_NasSpr_Dex_FL_020_SKV čom je tento prípravok výnimočný?

Obsahuje jedinečnú liečivú vodou z prameňa Augusta a dexpantenol. Okrem alergického opuchu nosovej sliznice je určený aj na podpornú liečbu pri nádche a pri ošetrovaní upchatého nosa. Zvlhčuje suchú nosovú sliznicu, uľahčuje výtoku sekrétu a čo je pre alergikov veľmi dôležité – podporuje čistenie upchatého nosa. Tento obdivuhodný prípravok zvyšuje tiež obranyschopnosť. Obsahuje sliznice hojivý dexpantenol, zvlhčujúcu kyselinu hyalurónovú a osviežujúcu eukalyptovú silicu.

Voda nemeckej cisárovnej

Liečivá voda prameňa Augusta v Rilchingene je pomenovaná podľa nemeckej cisárovnej Augusty a je známa svojím obsahom minerálov. Obsahuje 1,1 % solí, ktoré tvoria sodné, vápenaté, horečnaté a draselné katióny, z aniónov sú to chloridy a sulfáty. Tento vzácny prameň sa nachádza v biosférickom rezervoári UNESCO, preto sa Dr. Theiss zaviazal k jeho ochrane a zachovaniu. Je účinná a zároveň je to neškodný prírodný produkt. Neobsahuje totiž žiadne hnacie plyny, ani konzervačné látky. Vďaka špeciálnemu systému filtrácie zabraňuje znečisteniu pri aplikácii.

Liečivá voda Aqua Med  je aj v úprave pre deti od dvoch rokov a citlivých dospelých. Oba tieto produkty, ktoré prináša spoločnosť Naturprodukt, nájdete v lekárňach.

-sz-

www.naturprodukt.sk

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach