Panenka v satay omáčke

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Panenka v satay omáčke so sezamovou zeleninou a s jasmínovou ryžou

Panenka v satay omáčke – suroviny:

180g bravčová panenka nakrájaná na rezance, 1PL arašidové maslo, 1ČL sójová omáčka, 1ČL med, 1Čl sweet chilli sauce, 1dcl kokosové mlieko

Na sezamovú zeleninu potrebujeme nakrájané: hráškové lusky, mrkva, pór, sójové klíčky, chilli, červenú cibuľu, cesnak, sezamový olej, limetková šťava, 1 hrsť čerstvého koriandru, 150g uvarenej jasmínovej ryže, soľ, korenie

panenka v satay omáčke

Postup:

Kúsky panenky orestujeme na panvici. Keď sú prepečené tak na médium, pridáme arašidové maslo, sójovú omáčku, med, sweet chilli sauce, kokosové mlieko a trošku limetkovej šťavy podľa chuti. Zvlášť si orestujeme do polomäkka zeleninu, dochutíme limetkovou šťavou koriandrom a sezamovým olejom. Panenku servírujeme ju s jasmínovou ryžou.

Mohlo by vás zaujímať

Jahňací satay s kokosom

35 minútSaté (angl. satay) je pôvodne indonézsky pokrm z ochuteného mäsa vo forme špízu, ktorý je pripravený na grile. Pochádza z ostrova Jáva. V Indonézii sa… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach