Lunárny kalendár od 6. septembra

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní, v akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Prečítajte si náš nový Lunárny kalendár!

Lunárny kalendár od 6. septembra

Lunárny kalendár na 6. – 8. septembra:

Mesiac je teraz v Škorpiónovi a vtedy máme obrovskú chuť naplniť svoje predsavzatia, ale aj túžby. Preto, ak ide o prácu a plnenie úloh, na tieto dni by sme si mali naplánovať tie ťažšie a náročné veci. Duchovné a duševné energie idú skôr do hĺbky, v mnohých z nás sa prebúdzajú zvláštne predtuchy a usmerňujú naše city a túžby. 😉

Zdravie a krása:

Škorpión pôsobí na močový mechúr, sexualitu, pohlavné a vylučovacie orgány , ale aj na konečník – možno povedať, že žiadne iné znamenie zvieratníka nepôsobí tak silne na pohlavné orgány a močovody ako Škorpión.  Je dobre vedieť, že to, čo urobíme v dňoch Škorpióna pre svoje pohlavné orgány, pôsobí dvojnásobne blahodárne, preventívne a liečivo – s výnimkou operácií v tejto oblasti. Dávajme si pozor na močové cesty a na prechladnutie od nôh, či na pocit chladu v bedrovej oblasti, pretože teraz sme mimoriadne citliví na zápal močového mechúra  a obličiek. Zvlášť opatrné by mali byť v týchto dňoch aj budúce mamičky, pretože v týchto dňoch hrozí zvýšené riziko potratov – mali by sa teda vyvarovať akejkoľvek zvýšenej námahy.
Preventívne i liečivo pôsobia v týchto dňoch sedacie kúpele – vhodné bylinky sú myší chvost (pôsobí uvoľňujúco a celkovo ozdravujúco), alchemilka (vynikajúca bylinka pre ženské choroby), harmanček (pôsobí protizápalovo), pastierska kapsička (pôsobí výborne pri všetkých ženských chorobách a preventívne aj pri silnom menštruačnom krvácaní). Ak chceme, aby spomínané bylinky mali mimoriadny účinok, nazbierajme si ich do zásoby práve v týchto dňoch a určite si urobme sedacie kúpele v dňoch Škorpióna. Uvidíte, že ich účinok bude lepší ako v iné dni.

Recept na sedací kúpeľ:

2 hrste bylín zalejeme 2 – 3 litrami vriacej vody a necháme vylúhovať asi 15 minút. Medzitým si do vane napustíme horúcu vodu a po vylúhovaní do nej scedíme bylinkový výluh. Voda vo vani by mala byť príjemne teplá a siahať by nám mala asi po boky (nie až po brucho). Keď nám zdá, že voda by už mohla byť teplejšia, pripustíme si teplú vodu a v sedacom kúpeli ešte chvíľu zotrváme. Po takomto kúpeli už nie je potrebné sprchovať sa, ale ak sa nám to žiada, pokojne to môžeme urobiť. Takýto kúpeľ veľmi prospeje našim pohlavným orgánom a močovým cestám. Samozrejme, sedacie kúpele sú veľmi blahodarné a liečivé aj pre mužov – napríklad pri problémoch s prostatou sa odporúčajú aj kúpele z prasličky (2 hrste prasličky vhodíme do litra vriacej vody a necháme 5 minút variť na miernom ohni.  Precedený odvar  vlejeme do vane s horúcou vodou a teplotu upravíme tak, aby kúpeľ bol príjemný. V kúpeli zotrváme asi 20 minút.)

V tieto dni zaraďujeme do svojho jedálnička potraviny bohaté na vitamín  A, C a E a na zinok. Pohlavné orgány potrebujú pre svoje zdravie veľa vitamínu E, a tak by sa v dňoch Škorpióna malo jesť veľa zelených potravín.  Vitamín E sa nachádza aj v obilných klíčkoch, mlieku, masle a šalátoch. Vhodná je aj konzumácia mrkvy, špenátu, cibule, tekvicových semienok a nezabúdajme na vlákninu. V tieto dni nám prospejú aj ryby, kyslé mliečne výrobky a vajcia. Ráno vypime pohár vody a potom si doprajme raňajky – najlepšie začať teplou ryžovou alebo ovsenou kašou, ktorú možno doplniť ľubovoľným ovocím nakrájaným na kúsky a podľa chuti ochutiť škoricou a medom! Počas dňa jedzme surovú a zelenú listovú zeleninu, nelúpané ovocie a celozrnné pečivo. Precvičme si oblasť panvového dna (vťahujme a vytláčajme brušnú dutinu).

Masírujte si nohy a Achillovu šľachu – povzbudíte pohlavné orgány. 😛  Mimoriadne vhodná v týchto dňoch je aj partnerská masáž…

Záhrada a domácnosť:

V tieto dni nevetrajte periny a lôžkoviny – natiahli by do seba vlhkosť. Toto je mimoriadne dôležité najmä pre reumatikov, ktorí by potom mohli mať bolesti! Úrodu zbierajme len na okamžitú spotrebu. Na voľné záhony v záhrade môžeme sadiť čínsku kapustu. Ak treba, polievame izbové a balkónové rastliny. Zbierame bylinky, ktoré sú určené na liečenie pohlavných orgánov a močových ciest.

Tip na recept na utorok: Špenátovo – slaninová frittata

Tip na recept na stredu: Grilovaný dúhový pstruh

Tip na recept na štvrtok: Teplý mrkvový šalát

Kúzlo na získanie energie:

Ak máte pocit, že vám chýba energia, noste čo najviac strieborných šperkov – striebro vedie energiu  a má silu a schopnosť vám ju dodať… 😛 

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach