Teplý mrkvový šalát s koriandrom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Teplý mrkvový šalát vás zohreje…

Chuťovo svieži jesenný šalát, ktorý môže byť aj výbornou prílohou k mäsu, či rybe, alebo aj ako ľahký obed. Dá sa pripraviť vopred.

Suroviny na teplý mrkvový šalát:

Kokosový olej, alebo olivový olej, šalotka, zázvor, tekvica hokkaido alebo maslová tekvica, mrkva, vňať koriandra, soľ, čierne korenie, voda, limetová šťava.

Teplý mrkvový šalát
Teplý mrkvový šalát s koriandrom

Postup:

Tento šalát môže byť aj základom pre krém, nátierku či polievku. Na tuku osmahneme očistenú šalotku, pridáme soľ, čierne mleté korenie, polovicu očisteného a nastrúhaného zázvoru ( množstvo si odhadneme, obvykle 1 PL na základ a 1 PL do polievky). Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a tekvicu. Zatiahneme teplom, čiže premiešame so základom a zalejeme vodou. Po cca 5-tich minútach od varu scedíme tak, aby nám vývar zostal. Časť zmesi odoberieme a pridáme na „ julienne“ nakrájanú surovú mrkvu (5mm rezance) a vňať koriandra.

Mohlo by vás zaujímať

šalát s tuniakom

Farebný šalát s tuniakom

20 minútSuroviny na farebný šalát s tuniakom: 1 filé z tuniaka vo vlastnej šťave v skle, 500 g rukoly, 150 g kozieho syra, avokádo, čierne ríbezle… Čítaj ďaľej

Ak nemáme koriander, pridáme petržlen alebo sedano, ligurček, mätu… jednoducho to čo nám chutí. Šalát zakvapkáme limetkovou šťavou. Môžeme pridať aj píniové jadierka.

Ak z druhej časti nebudeme robiť polievku, vývar môžeme vypiť so škoricou a druhú časť zmesi použiť mixovaním ako nátierku na hrianky, či díp k zeleninovým hranolčekom.

* PL: polievkové lyžice

Foto: Dáša Šimeková

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach