Kakaové labky

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny:

180 g masla + na vymastenie formičiek, 120 g práškového cukru, 1 žĺtok, kôra z 1 citróna, 100 g lieskových orechov, štipka mletej škorice, 2 klinčeky, 1 lyžica medu, 1 lyžica holandského kakaa, 250 g hladkej múky na krehké pečivo, práškový cukor na posypanie

Ešte potrebujeme: 2 plechy

Kakaové labky

Postup:

Mäkké maslo vyšľahajte spolu s cukrom, žĺtkami, pridajte kôru z citróna a pomleté lieskové orechy. Primiešajte škoricu, rozdrvené klinčeky, kakao a múku. Vypracujte hladké cesto, zabaľte do potravinárskeho vrecúška a nechajte odpočívať minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc. Z cesta vytvarujte malé guľôčky a vtlačte ju do maslom vymastených formičiek z ¾. Poukladajte ich na plech a pečte v predhriatej rúre pri 170°C asi 15 minút. Ešte teplé ich vyklopte a môžete posypať práškovým cukrom.

Príprava: 40 minút + odloženie cesta

Zdroj: Babičkina voľba

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach