Karamelky

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet na 35 kusov): 

Na karamel: 300 g cukru, 125 ml vody, 125 ml smotany na šľahanie, 1 PL masla, 1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme: silikónovú formu na bonbóny (Ø 3 cm)
 Karamelky

Postup:

Na prípravu karamelu necháme v hrnci rozpustiť cukor. Prilejeme opatrne vodu a miešame, kým sa voda nevyparí. Potom pridáme smotanu, maslo a trstinový cukor a asi 20 minút povaríme.  Karamel nalejeme do silikónovej formy a necháme vychladnúť. Potom odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vyberieme z formy a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach