Lunárny kalendár od 6. marca 2018

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní?

V akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Prečítajte si náš nový Lunárny kalendár od 6. marca!

Lunárny kalendár od 6. marca 2018

Lunárny kalendár na 6. – 10. marca:

V dňoch 6. – 7. marca je Mesiac v Škorpiónovi, čo znamená, že sme citlivejší a vnímavejší a silnie v nás túžba poznať nepoznané. Teraz máme silu a odvahu ísť do hĺbky a dostať sa až do samej podstaty veci a problémov. Túto silu môžeme využiť aj pri meditácii alebo pri psychoterapii.

Lunárny kalendár od 6. marca 2018V dňoch od 8. – 10. marca  je Mesiac v Strelcovi – v tieto dni sme ohnivejší, podráždenejší,  netrpezliví, ale  aj aktívnejší a rozhodnejší.  Mesiac  v Strelcovi prináša chuť na dobrodružstvá, silné zážitky a rozširovanie si obzorov…

♥ K väčšej pohode a vyrovnanosti nám v tieto dni môže pomôcť aj Bachova esencia Cherry Plum, ktorá pomáha nájsť vyrovnanosť medzi myslením a cítením.

Zdravie a krása:

Škorpión ovplyvňuje vylučovacie a pohlavné orgány, konečník a sexualitu. Studené nohy a zle prekrvená oblasť obličiek môžu mať za následok zápal močových ciest a rôzne ženské problémy. Preventívne si robíme sedacie kúpele z rebríčka a ženy, ktoré mávajú problémy s výtokmi, dobre urobia, ak budú popíjať čaj z rovnakého dielu alchemilky, kvetu hluchavky, stavikrvu a rebríčka. Čaj pijeme 3-krát denne. Ak mávame problémy so zápchou, skúsme si osvojiť nasledovný ranný rituál: Po prebudení vypime nalačno pohár teplej vody, potom sa naraňajkujme a o ďalších 15 minút choďme na toaletu – aj keď necítime potrebu a nutkanie na stolicu. Vydržme s takýmto rituálom niekoľko týždňov – po čase sa nám takýto rytmus zaužíva a vyprázdňovanie nám nebude robiť problémy.

Strelec vplýva na oblasť stehien, krížových kostí, žíl a celkovú pohyblivosť. Vyhýbajme sa dlhým a zaťažujúcim túram, ako aj namáhavému cvičeniu. Ak nemáte čas na pravidelné cvičenie, skúste aspoň čo najviac chodiť pešo, prípadne za dobrého počasia vystúpte z autobusa či električky o jednu zastávku skôr, aby ste sa prešli.

V dňoch  Strelca dobre padnú teplé kúpele, sauna a masáž,  čo uvoľní stuhnuté svalstvo a chrbát. Na uvoľnenie je možné pripraviť “ koktejl“ z vybraných Bachových esencií – Oak, Hornbeam, Elm, Olive. Prinesú uvoľnenie na duši i tele. Dve až tri kvapky z vybraných esencií namiešame do obľúbeného nápoja alebo čistej vody a v priebehu dňa niekoľkokrát popíjame. Večer je možné túto zmes pridať i do uvoľňujúceho večerného kúpeľa. 

Lunárny kalendár od 6. marca 2018

Teplé kúpele, sauna a masáže nášmu telu v tieto dni mimoriadne prospejú. Nielenže odstránia bolesti chrbtice, ale uvoľnia aj stuhnuté krčné svalstvo. Ak vás trápia kŕčové žily, nesprchujte si nohy príliš teplou vodou. Do svojho jedálneho lístka zaraďte viac cesnaku, ktorý pôsobí na rozšírenie ciev.

Záhrada a domácnosť:

Dni Škorpióna sú vhodné na omladzovanie živých plotov. V domácnosti sa nám bude dariť pri praní (stačí aj menej pracieho prostriedku), čistení škvŕn a tepovaní sedačiek a kobercov.

Počas dní Strelca sa nám v domácnosti bude dariť pri umývaní a leštení okien a sklených predmetov. V záhrade môžeme robiť presvetľovací rez jadrovín.

Počasie na marec podľa 100-ročného kalendára:

Ak by sme sa chceli riadiť týmto kalendárom, vyzerá to tak, že tak skoro sa pekných jarných dní ešte nedočkáme: Od 1. – 22. marca storočný kalendár predpovedá hmlisté, chladné a sychravé počasie. Až koniec mesiaca dáva nádej na zlepšenie počasia… 😛 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach