Tieto ľahké a nadýchané vaječné obláčiky, ktoré sa podávajú s našim celozrnným chlebom Maestro Cereale sú perfektným začiatkom dňa. Rýchly a jednoduchý začiatok dňa.
Suroviny (2 porcie):
2 krajce Maestro Cereale Schär, 2 veľké vajcia, soľ a čierne korenie, štipka mletého chilli, maslo
Postup:
Vajcia oddeľte umiestnením vaječných bielkov do strednej miešacej misky, vaječné žĺtka vložte do 2 malých nádobiek, každé zvlášť a dajte pozor, aby zostali neporušené.
Rúru predhrejte na 230° Celzia a malý plech alebo pekáč obložte papierom na pečenie.
S elektrickým šľahačom alebo pomocou mixéru vyšľahajte na najvyššej rýchlosti vaječné bielka, až kým sa nevytvorí tuhá zmes, ako keby ste robili meringue.
Vaječné bielka rovnomerne rozdeľte na 2 zvrchované kôpky na pripravený plech a v strede vytvorte jamku zadnou stranou lyžice, ktorá bude držať vaječný žĺtok. Uistite sa, že ste vytvarovali dostatočne vysoké strany, aby udržali vaječný žĺtok.
Vaječné bielka pečte 2 minúty na 230° Celzia, potom do jamiek, ktoré ste pripravili, opatrne pridajte vaječné žĺtka a ochuťte trochou soli, čierneho korenia a štipkou chilli.
Pečte ďalšie 3 až 4 minúty, kým sú vaječné žĺtka uvarené podľa vašich predstáv.
Podávajte priamo na toaste.
Čas prípravy: 5 min.
Čas varenia: 10 min.
Zdroj: www.schaer.com, alebo www.dobrebezlepku.sk