Jedinečná kombinácia voňavých ružových lupeňov a šťavnatých jahôd. Chutný jahodovo-ružový sirup si môžete pripraviť aj vy.
Suroviny na jahodovo-ružový sirup ( vystačí na 1 l sirupu ):
500 g očistených a rozmixovaných jahôd, 10 kvetov chemicky neošetrených ruží, šťava z jednej limetky, 100 ml ružového vína, ½ balíčka Sirup-fixu, 500 g cukru
Postup:
Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme kvety ruží, šťavu z limetky, víno a Sirup-fix zmiešaný s cukrom a odložíme na noc do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať
Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
Doba prípravy: asi 40 minút