Suroviny na futbalový cheesecake:
600 g mascarpone, 5 žĺtkov, 100 g Hery, 200 g kryštálového cukru , 2 lyžice želatíny, 2 lyžice jahodového želé, 1 lyžice citrónového želé, 300 g jahôd, Hera na potretie formy
Postup:
Vo veľkej mise vymiešajte žĺtky s cukrom. Zmes zmiešajte so zmäknutým tukom Hera. Namočte želatínu v 1/3 šálky studenej prevarenej vody a nechajte napučať. Farebné želé rozpustite v 1/3 šálky vody a postupujte podľa inštrukcií na obale. Z polovice jahôd pripravte jahodové pyré a premiešajte ho so želé. Zvyšok jahôd nechajte na ozdobu. Napučanú želatínu pridajte do horúceho citrónového želé a miešajte, kým sa nerozpustí. Potom pridajte vaječnú zmes, mascarpone a masu dôkladne premiešajte. Pripravte si silikónovú formu v tvare futbalovej lopty a potrite ju tukom Hera. Do takto pripravenej formy nalejte masu a dajte do chladničky alebo mrazničky stuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Keď torta trochu stuhne, potrite ju želé s jahodami. Opäť ju vložte do chladničky, tentoraz na niekoľko hodín. Stuhnutú tortu vyberte z chladničky, pripravte si tanier, tortu naň preklopte, odstráňte formu a dozdobte tortu zvyšnými jahodami. Futbalový cheesecake môžete podávať.