Jahodová roláda so šľahačkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Jahodová roláda so šľahačkou je mojou obľúbenou! Ľahky a rýchly dezert.

Suroviny na jahodovú roládu so šľahačkou (rozpočet na 10 kusov):

3 vajcia, 80 g krupicového cukru, 100 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva

Plnka: 250 ml šľahačky, 1 balíček vanilkového cukru, 300 g jahôd, 100 g jahodového džemu

Ešte budete potrebovať: 60 g pražených mandľových lupienkov, 1 balíček tortového želé

Postup:

Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Pridáme žĺtka a znovu krátko vyšľaháme. Zľahka vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch asi 12 minút. Jahody očistíme, 50 g jahôd rozmixujeme a 50 g nakrájame na malé kúsky.

Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku. Jednu tretinu šľahačky dáme na bok a do zvyšnej šľahačky vmiešame rozmixované jahody.

Mohlo by vás zaujímať

Rýchly jahodový dezert

Rýchly jahodový dezert

15 minútSuroviny na rýchly jahodový dezert: jahody, bazový kvet, mäta, balzamikový ocot, javorový sirup, vlašské orechy Postup: Jahody očistíme, pokrájame na kúsky a vložíme do misky… Čítaj ďaľej

Z vychladnutého korpusu opatrne strhneme papier. Korpus potrieme džemom a potom korpus potrieme jahodovou náplňou a posypeme ju pokrájanými jahodami. Pomocou papieru stočíme korpus do rolády a zabalíme roládu papiera a necháme v chladničke stuhnúť. Stuhnutú roládu vybalíme, povrch potrieme šľahačkou a strany obalíme v mandliach. Povrch rolády ozdobíme pokrájanými jahodami. Podľa návodu pripravíme tortové želé a potrieme ním jahody. Jahodová roláda so šľahačkou je hotová!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach