Cheesecake cupcakes s jahodami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na cheesecake cupcakes s jahodami:

Korpus: 200 g sušienok, 100 g Hera, 70 g mandlí, 100 g práškového cukru, 4 plátky čírej želatíny, 300 ml vysokopercentnej smotany na šľahanie (minimálne 33 % tuku), 300 g syru Philadelphia alebo iného smotanového syra, kôra z jednej limetky

Cheesecake cupcakes

Postup:

Sušienky dáte do vrecúška a valčekom na cesto ich rozdrvíte. Zmiešate so zmäknutou rastlinnou tukovou nátierkou Hera Maslová príchuť a drvenými mandľami. Vzniknutú hmotu vtlačíte do košíčkov na muffiny. Medzitým v miske namočíte na pár minút želatínu. Prelejete ju do hrnca, privediete do varu a odstavíte z plameňa. Pridáte smotanu a miešate. Necháte mierne vychladnúť. Preosiaty práškový cukor vyšľaháte so smotanovým syrom a limetkovou kôrou dohladka.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodovo-citrónové cupcakes

Jahodovo-citrónové cupcakes

45 minútSuroviny na jahodovo-citrónové cupcakes: Korpus: 2 veľké vajíčka (alebo 3 menšie), 1 a ½ hrnčeka hladkej múky, 1 a ¼ hrnčeka kryštálového cukru, ½ hrnčeka… Čítaj ďaľej

Obe zmesi spojíte a plníte nimi pripravené košíčky, ktoré necháte aspoň 6 hodín pod fóliou odležať v chladničke, najlepšie však cez noc. Cheesecake cupcakes s jahodami môžeme podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach