Suroviny na cheesecake cupcakes s jahodami:
Korpus: 200 g sušienok, 100 g Hera, 70 g mandlí, 100 g práškového cukru, 4 plátky čírej želatíny, 300 ml vysokopercentnej smotany na šľahanie (minimálne 33 % tuku), 300 g syru Philadelphia alebo iného smotanového syra, kôra z jednej limetky
Postup:
Sušienky dáte do vrecúška a valčekom na cesto ich rozdrvíte. Zmiešate so zmäknutou rastlinnou tukovou nátierkou Hera Maslová príchuť a drvenými mandľami. Vzniknutú hmotu vtlačíte do košíčkov na muffiny. Medzitým v miske namočíte na pár minút želatínu. Prelejete ju do hrnca, privediete do varu a odstavíte z plameňa. Pridáte smotanu a miešate. Necháte mierne vychladnúť. Preosiaty práškový cukor vyšľaháte so smotanovým syrom a limetkovou kôrou dohladka.
Mohlo by vás zaujímať
Obe zmesi spojíte a plníte nimi pripravené košíčky, ktoré necháte aspoň 6 hodín pod fóliou odležať v chladničke, najlepšie však cez noc. Cheesecake cupcakes s jahodami môžeme podávať.