30 minút
Suroviny na Curry kebab:
400 g mletého kuracieho mäsa, ½ pohára omáčky Curry, mleté čierne korenie, soľ, cibuľa, múka, vajce a strúhanka (trojobal), oregáno, petržlenová vňať, citrón a citrónová šťava
Postup:
Mleté kuracie mäso 2 hodiny marinujeme v zmesi curry omáčky, nakrájanej cibule, soli, korenia, oregana, nasekanej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy. Z mäsovej zmesi potom vytvoríme malé, oválne kebaby, ktoré obaľujeme v trojobale (1.v múke, 2. vo vajci, 3. v strúhanke) a vyprážame na rozpálenom oleji. Ako dekoráciu môžeme použiť špajle, na ktoré mini-kebaby napichneme, posypeme petržlenovou vňaťou a ozdobíme plátkom citrónu. Podávame s omáčkou Curry ako párty jednohubky alebo ako hlavné jedlo s prílohou, napríklad so zemiakmi.