Plnené batáty s kuracím mäsom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Batáty sú vynikajúcou prílohou k mäsu, rybám či divine a v kuchyni sa dajú všestranne využiť. Konzumácia týchto hľúz je vhodná ako prevencia rakoviny, degeneratívnych očných chorôb, depresií a srdcovo-cievnych ochorení. Pripravili sme pre vás recept na plnené batáty s kuracím mäsom. Vyskúšajte!

Suroviny na plnené batáty s kuracím mäsom ( rozpočet pre 4 osoby ):

4 veľké batáty

200 ml kyslej smotany

1 PL tabasca

1 PL medu

1 ks červená cibuľa

100 g oravskej slaninky

2 ks kuracie prsia

1/2 ČL soli

1 – 2 strúčiky cesnaku

1 ČL mletej červenej papriky

1 PL horčice

1 hrsť mladých špenátových listov

1 avokádo

Plnené batáty
Plnené batáty s kuracím mäsom

Postup:

Zoberieme sladký zemiak, umyjeme ho, dobre ho popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160°C ( asi 45 minút ).

Kým sa pečie zemiak, pripravíme si omáčku. Zmiešame kyslú smotanu, tabasco a med a omáčku si odložíme na neskôr.

Kuracie prsia pokrájame na malé kocky, posolíme, potrieme roztlačeným cesnakom, mletou paprikou a horčicou. takto vytvorenú zmes necháme marinovať.

Oravskú slaninku pokrájame na malé kocky, opečieme na panvici do chrumkava a vyberieme z panvice.

Do panvice pridáme olej, ktorý zohrejeme. Na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľku do zlatista. K cibuľke pridáme marinované kuracie mäso a všetko spolu dobre opečieme. Keď už je kuracie mäso takmer hotové, pridáme špenátové listy a ešte všetko spolu opekáme.

Upečený sladký zemiak rozrežeme pozdĺžne na dve polovice. Polovice naplníme kuracou zmesou, ktorú posypeme na kocky pokrájaným avokádom. Nakoniec všetko polejeme už pripravenou smotanovou omáčkou.

Plnené batáty môžeme podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach