10 minút
Suroviny na farebný šalát so sardinkami (rozpočet pre 4 osoby):
2 plechovky EVA Sardiniek v rastlinnom oleji
80 g červenej cibule
200 g cherry paradajok
50 g rukoly
50 g valeriánky poľnej (poľníček)
50 g reďkovky
1 avokádo
25 ml extra panenského olivového oleja
1 lyžička citrónovej šťavy
25 ml vínneho octu
čierne mleté korenie, soľ
Postup:
Avokádo očistíme, prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku, nakrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou
Pridáme umytú a osušenú rukolu, poľníček a cherry paradajky nakrájané na polovicu, reďkovku nakrájanú na plátky a cibuľu nakrájanú na tenké plátky.
Prelejeme olivovým olejom a vínnym octom. Pridáme scedené sardinky, osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Farebný šalát so sardinkami ihneď podávame.