Lahodné kuracie kúsky so šampiňónmi, na víne a horčicou sú výbornou voľbou na ľahkú večeru.
Suroviny na kuracie kúsky v horčicovej omáčke (rozpočet na 2-3 porcie):
Na marinádu: 1 zarovnaná PL Škrobu pre pokrmy z mäsa bez gluténu Dr. Oetker, 1 KL hrubozrnnej horčice, 1 roztlačený strúčik cesnaku, 1 KL nastrúhaného čerstvého zázvoru, 3 KL oleja, soľ, čierne korenie, 200 g kuracích prsíčok
Na restovanie: 1 šalotka, 200 g krémových šampiňónov nakrájaných na plátky, 60 ml bieleho vína, sušený tymián, 200 ml kuracieho vývaru, 1 zarovnaná PL Škrobu pre pokrmy z mäsa bez gluténu Dr. Oetker, trochu vody, 2 PL kokosového mlieka, soľ, čierne korenie
Okrem toho potrebujeme: panvicu olej na vysmážanie
Postup:
Na prípravu marinády v mise zmiešame škrob s horčicou, cesnakom, zázvorom, olejom soľou a čiernym korením a dôkladne všetko premiešame.
Kuracie prsíčka umyjeme a nakrájame na kúsky. Vložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny marinovať.
Na rozpálenom oleji orestujeme nahrubo nakrájanú šalotku a šampiňóny. Pridáme mäso v marináde a restujeme. Potom pridáme víno, tymián a vývar a necháme chvíľu povariť. Škrob rozmiešame vo vode a zmes zahustíme. Nakoniec zjemníme kokosovým mliekom a dochutíme soľou a čiernym korením. Kuracie kúsky v horčicovej omáčke podávame so zemiakmi alebo ryžou.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1390 kJ / 332 kcal | 368 kJ / 88 kcal |
Tuky | 10,88 g | 2,88 g |
Sacharidy | 18,12 g | 4,79 g |
Bielkoviny | 34,84 g | 9,22 g |
Zdroj: Dr.Oetker