15 minút
Pórová nátierka s jabĺčkami – suroviny:
2 malé jabĺčka, 1 stredný pór, 100 g tvrdého syru, 1 biely jogurt, 50 g vlašských orechov, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Na panvici za stáleho miešanie opražíme do zlatista vlašské orechy. Necháme vychladnúť. Jablká ošúpeme a spolu s tvrdým syrom nahrubo nastrúhame. Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme biely jogurt a zamiešame spolu s nastrúhanými jablkami a syrom. Nátierku dochutíme korením, soľou a posypeme opraženými vlašskými orechmi.
Mohlo by vás zaujímať
Tip pre vás:
Podávajte na chrumkavom knäckebrote ražnom s vysokým obsahom vlákniny (18 %). Vláknina blahodarne pôsobí na peristaltiku čriev a podporí aj váš imunitný systém.