30 minút
Tekvicová polievka na Štajerský spôsob – suroviny:
1 veľká lyžica masla, 1 veľká cibuľa, 400 g tekvicovej dužiny, 1 lyžica hladkej múky, 1 liter silného hovädzieho alebo teľacieho vývaru, 250 ml sladkej smotany, 3 veľké lyžice Créme Fraiche, soľ, čierne korenie, bobkový list
Postup:
Tekvicovú dužinu pokrájamé na malé kúsky (kôru a zrnká odstrávime) . V roztopenom masle speníme cibuľu, pridáme tekvicu a pražíme 3 minúty. Dodáme múku, krátko zamiešame a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme ďalšie koreniny a varíme, kým tekvica nezmäkne.
Mohlo by vás zaujímať
V hrnci zmixujeme (predtým nezabudneme vybrať bobkový list), pridáme sladkú smotanu a chvíľu povaríme. Prepasírujeme, aby sme dostali úplne hladkú hmotu, do ktorej zamiešame creme fraiche. Podávame s tekvicovým olejom.