Tortový korpus bez pečenia

Ak pripravujete torty, možno vám padne vhod takáto inšpirácia na tortový korpus, pri príprave ktorého nebudete potrebovať rúru na pečenie. Možno ho totiž pripraviť zo sušienok.

Postup na tortový korpus je nasledovný:

Dno tortovej formy  (priemer asi 26 cm) ľahko naolejujeme. Do mikroténového vrecka vložíme asi 300 g maslových sušienok, dobre uzavrieme a niekoľkokrát dobre povaľkáme valčekom na cesto, kým sa všetky sušienky nerozpadnú na drobné kúsočky. Potom rozpustíme asi 175 g masla a zmiešame ho so sušienkovými omrvinkami. Túto hmotu rovnomerne rozvrstvíme, vtlačíme na dno tortovej formy a uložíme do chladu. Na tento základ potom podľa ľubovôle dotvoríme tortu pomocou krému, pudingu, tvarohu, želatíny, či ovocia.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach