60 minút
Suroviny na špenátovo paradajkový koláč:
Cesto: 200 g hladkej múky T650, 100 g masla, 1 čajová lyžička soli, 100 g masla, 3 polievkové lyžice vody
Plnka: 4 paradajky, 100 g čerstvého špenátu, 3 vajíčka, 3 polievkové lyžice detskej krupice, 3 dl smotany na varenie, 1 čajová lyžička Vegety
Postup:
Maslo necháme zmäknúť a potom spolu zmiešame všetky suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a vložíme do tortovej formy tak, aby cesto bolo po bokoch vysoké asi 4 – 5 cm.
Na cesto poukladáme špenátové lístky a na kolieska nakrájané paradajky. Ostatné suroviny vymiešame a zalejeme paradajky. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme asi 30 minút.
Špenátovo paradajkový koláč podávame s pomarančovým džúsom, dospelým s červeným vínom.