Dvojfarebná roláda – suroviny:
Na čokoládovú hmotu: 100 g kryštálového cukru, 100 g hladkej múky, 4 vajcia, 1 lyžička vody, 1 vanilkový cukor, 5 g pomarančovej kôry, 10 g kakaa
Na krém: 1,5 dl mlieka, 10 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 20 g krémového prášku Zlatý klas, 150 g tuku Palma, 2 kiwi, 1 olúpaný pomaranč, 1 lyžica pomarančovej šťavy
Na dokončenie: 100 g tmavej čokolády, 30 g bielej čokolády, 30 g stuženého tuku Cera, 2 kiwi, 1 pomaranč
Postup:
Vajcia s cukrom mierne nahrejeme a vyšľaháme na tuhú penu. Pridáme postrúhanú pomarančovú kôru a vodu. Zľahka premiešame preosiatu hladkú múku. Časť hmoty oddelíme a primiešame do nej 10 g kakaa. Obidve hmoty súčasne rozotrieme na plech pokrytý papierom.
Mohlo by vás zaujímať
Vytvoríme mramorový plát, ktorý pečieme pri teplote 240°C dosvetlohneda. Z mlieka, kryštálového a vanilkového cukru a krémového prášku uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Do masy postupne pridáme tuk Palma, pomarančovú šťavu a nadrobno pokrájané ovocie. Na mramorový plát rozotrieme ovocný krém, zrolujeme a necháme stuhnúť. Po stuhnutí potiahneme čokoládou a krájame.