Ovocná torta pre vianočnú pohodu

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Ovocná torta pre vianočnú pohodu – suroviny:

Korpus: 8 vajec, 150 g práškového cukru, 140 g polohrubej múky, lyžička jedlej sódy, 1 lyžica rumu, 40 g kakaa, džem – višňa, nakrájané ovocie podľa chuti – kivi, banán, mandarínky, višne apod

Krém: 1 vanilkový puding, 180 g masla, 2-3 práškového cukru , 4 dcl mlieka

Postup:

Korpus: Oddeľte bielky a vyšľahajte z nich sneh. Pridajte do nich cukor a pokračujte v šľahaní. Do snehu jemne zašľahajte žĺtky, rum, potom múku zmiešanú s kakaom a jedlou sódou. Vyhrejte formu – cca 150 stupňov. Zmes nalejte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dajte do rúry. Po štvrť hodine zvýšte teplotu na 180 stupňov. Nechajte piecť zhruba 20-30 minút. Zapichnutím špajdle do stredu zistíte, či je torta hotová. Tortu nechajte vychladnúť, potom pozdĺžne rozkrájajte na 3 diely. Spodný pomažeme krémom, pokladieme časť ovocia, dáme ďalšiu vrstvu korpusu a zopakujeme. Vrchnú vrstvu potrieme višňovým džemom Schwartau  a dozdobíme ovocím.

Mohlo by vás zaujímať

25. marec

Jednoduchá vianočná torta

90 minútJednoduchá vianočná torta – suroviny: 9 vajec, 220 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g mletých orechov, 40 g hrubej múky, pol balíčka prášku… Čítaj ďaľej

Krém: V hrnci pripravíme puding z mlieka a vanilkového pudingu. Necháme vychladnúť. Maslo zmiešame s cukrom a postupne do neho vtrieme vychladený puding. Krém dáme do chladničky.

Ovocná torta pre vianočnú pohodu je hotová 🙂

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach