Jednoduchá vianočná torta

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Jednoduchá vianočná torta – suroviny:

9 vajec, 220 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g mletých orechov, 40 g hrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva

Plnka: 150 g práškového cukru, 150 g masla, 80 g zomletých orechov, rum podľa chuti

Rumová poleva: 260 g práškového cukru, 2 lyžice horúcej vody, 2 lyžice rumu, 1 lyžička oleja

Postup:

Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s orechmi a múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, ho zľahka primiešame k žĺtkom. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v mierne teplej rúre pomaly upečieme. Upečenú a dobre vychladnutú tortu prekrojíme, naplníme plnkou a spojíme. Povrch a boky polejeme polevou a ozdobíme. Vianočná torta je hotová.

Mohlo by vás zaujímať

Vianočná torta

Vianočná čokoládová torta so šľahačkou

65 minútČokoládová vianočná torta so šľahačkou – suroviny (rozpočet na 12 porcií): Cesto: 225 g Hery, 225 g kryštálového cukru, 4 stredne veľké vajcia, 210 g… Čítaj ďaľej

Plnka: Cukor a maslo vymiešame, pridáme orechy, rum a premiešame.

Rumová poleva: Cukor zalejeme horúcou vodou, pridáme rum, olej a vymiešame na hustú polevu 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach