Vyskúšajte náš recept na medový chlebíček.
Suroviny na medový chlebíček:
100 g masla, 175 g tekutého medu, 2 vajcia, 300 g hladkej múky, 2 PL prášku do pečiva, 0,5 ČL soli, 75 ml mlieka, 1 PL medu na potretie.
Postup:
Maslo vymiešame s medom a postupne za stáleho miešania pridáme vajcia. Múku preosejeme s práškom do pečiva a soľou. Po častiach zľahka vmiešame do maslového krému. Primiešame mlieko a vypracujeme mäkké cesto. Rúru vyhrejeme na 170 °C. Formu na biskupský chlebíček vyložíme papierom, ktorý sme potreli maslom a naplníme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre 45 až 55 minút. Cesto je upečené, ak je špajdľa, ktorú doň zapichneme, po vytiahnutí čistá, bez nalepených zvyškov cesta. Po upečení necháme niekoľko minút postáť, potom vyberieme z formy a vrch potrieme medom.
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Nakrájaný chlebíček opečieme v hriankovači, potrieme maslom alebo pastovaným medom a máme výborné raňajky.
Zdroj: Kniha o mede