Feng šuej – Bývanie, ktoré pomáha – 4. časť

Očistite si priestor

V minulom článku sme sľúbili, že prinesieme ďalšie rady, ako si energeticky očistiť priestor, v ktorom sa pohybujeme, od negatívnej energie. Nezabudnite na to, že čím viac starej nevhodnej energie odstránite, tým väčší priestor bude mať vaša energia a životodarná energia čchi.

Feng šuej-Bývanie

Takže ďalšie jednoduché úkony, ktoré vám môžu priniesť len potešenie:

Kvety a iné rastliny

Prach na žiadnom mieste nepriťahuje pozitívnu energiu. Podobne je to aj s prachom, ktorý sa usádza na našich domácich rastlinkách. Pravidelne ich čistite, lebo môžu blokovať priechod pozitívnej energie. Dbajte o to, aby vaše rastliny boli zdravé a nevysychali, aby mali dostatok pôdy, uschnuté a zvädnuté časti odstraňujte. Najlepšiu energiu majú kvitnúce rastliny s okrúhlymi listami. Aj suché kytice síce môžu vyzerať pekne, ale keďže ide o mŕtve vysušené rastliny, radšej si ich doma nenechávajte, ani ich nedarujte svojim blízkym. Všetko mŕtve a suché je pre rozvoj pozitívnej energie nevhodné.

Sviece nielen pre atmosféru

Zamysleli ste sa nad tým, prečo sa pri slávnostných príležitostiach používajú sviece, samozrejme okrem toho, že sú pôsobivé? Odpoveď je jednoduchá. Plamienky sviečok majú veľkú očistnú silu. Očistenie časti priestoru dosiahnete väčším počtom zapálených sviečok, a ak chcete, ich účinok môžete zvýšiť, napríklad, kryštálom, ktorý položíte vedľa.

Feng šuej-Bývanie

Významné kryštály

Sila kryštálov je takmer nevyčerpateľná a ich ochranný účinok má veľmi dlhú tradíciu. Najvhodnejšie sú prírodné, nebrúsené. Ak chcete ochrániť priestor z každej strany, rozmiestnite štyri kryštály po celom obvode bytu, kancelárie, či domu. Pravidelne ich čistite pod studenou tečúcou vodou a potom ich nechajte nabiť na slnku. Praskajúce alebo poškodené kryštály vymeňte za nové.

Vonné tyčinky

Ďalšími možnosťami očisty priestoru sú, napríklad, vonné tyčinky. Nenechajte ich nečinne na jednom mieste, ale keď tyčinku zapálite, prejdite s ňou v smere hodinových ručičiek všetky miestnosti, pričom myslite na to, že ich očisťujete. Až potom postavte tyčinku do stojana a nechajte ju dotlieť.

Feng šuej-Bývanie

Soľ dezinfikuje nielen rany, ale aj priestor

Očistu soľou je najlepšie robiť, keď odchádzate na niekoľko hodín mimo priestor, ktorý chcete vyčistiť. Do misiek alebo tanierikov nasypte asi 2 lyžice soli, ideálna je morská, a keď sa vrátite, vyhoďte ju mimo tohto priestoru. Soľ dokáže vsiaknuť množstvo negatívnej energie, a keby ste ju vyhodili v rovnakom priestore, nezbavíte sa jej.

-sz-

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach