Guláš z rúry je rýchly a máte ho takmer bez roboty.
Suroviny:
1,5 kg hovädzieho mäsa
3 ks cibule
5 ks strúčikov cesnaku
1 konzerva paradajkového pretlaku
2 PL gulášového korenia
1 ČL pálivej červenej papriky
3 ČL sladkej červenej papriky
3 ČL škrobu
2 kocky hovädzieho bujónu
soľ
2 ks zelenej papriky
1,5 l vody
Postup:
Hovädzie mäso nakrájajte na kocky. Potom pokrájajte na kocky cibuľu, cesnak a všetky ingrediencie navrstvite na seba do vymasteného pekáča alebo liatinového hrnca. Pridajte k nim konzervu paradajkového pretlaku, gulášové korenie, pálivú a sladkú červenú papriku, bujónové kocky a zelenú papriku, ktorú posekáte na kocky. Všetko poprášte škrobom a zalejte vodou. Zamiešajte prikryte pokrievkou a dajte piecť na 180 stupňov na asi 90 minút. Po 90 minútach, z rúry vytiahnete vynikajúci guláš, krorý podávajte s chlebom.