Suroviny na Aspik s tuniakom ( rozpočet na 8 porcií ):
Na aspik: 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker, 500 ml vody, hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok, 10 ks cherry rajčiniek, 3 vajcia uvarené natvrdo, 1 balenie syra mozzarella, 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, zväzok bazalky, soľ
Ešte potrebujeme: sklené mištičky alebo silikónovú formu na muffiny
Postup:
Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút. Želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm.
Mohlo by vás zaujímať
Necháme mierne stuhnúť a potom postupne vrstvíme olivy, rajčinky, vajcia, syr, tuniaka a lístky bazalky. Medzi každou vrstvou nechávame želatínu mierne stuhnúť. Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Stuhnuté tortičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade. Podávame s opečeným toastom.