Aspik s tuniakom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na Aspik s tuniakom ( rozpočet na 8 porcií ):

Na aspik: 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker, 500 ml vody, hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok, 10 ks cherry rajčiniek, 3 vajcia uvarené natvrdo, 1 balenie syra mozzarella, 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, zväzok bazalky, soľ

Ešte potrebujeme: sklené mištičky alebo silikónovú formu na muffiny

Aspik s tuniakom

Postup:

Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút. Želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm.

Mohlo by vás zaujímať

Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

30 minútSuroviny na rajčinový aspik s olivami a bazalkou( rozpočet asi na 9 porcií ): Na aspik: 750 g väčších rajčín, 1 balíček želatíny na vaječnú… Čítaj ďaľej

Necháme mierne stuhnúť a potom postupne vrstvíme olivy, rajčinky, vajcia, syr, tuniaka a lístky bazalky. Medzi každou vrstvou nechávame želatínu mierne stuhnúť. Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Stuhnuté tortičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade. Podávame s opečeným toastom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach