Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na rajčinový aspik s olivami a bazalkou( rozpočet asi na 9 porcií ):

Na aspik: 750 g väčších rajčín, 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky, 3 PL vody, 100 g čiernych olív, 100 g zelených olív, 1 balíček mozzarelly, pár lístkov čerstvej bazalky, 1 zarovnaná KL soli, ½ KL čili korenia, 1 PL šťavy z citróna

Ešte potrebujeme: ponorný mixér, silikónovú formu na muffiny

Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

Postup:

Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale. Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

Mohlo by vás zaujímať

Aspikové tortičky

Aspikové tortičky so šunkou a chrenom

150 minútAspikové tortičky so šunkou a chrenom potešia šibačov a každú návštevu 🙂 Suroviny na aspikové tortičky so šunkou a chrenom ( rozpočet na ( porcií… Čítaj ďaľej

Tip:

Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach