Suroviny na rajčinový aspik s olivami a bazalkou( rozpočet asi na 9 porcií ):
Na aspik: 750 g väčších rajčín, 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky, 3 PL vody, 100 g čiernych olív, 100 g zelených olív, 1 balíček mozzarelly, pár lístkov čerstvej bazalky, 1 zarovnaná KL soli, ½ KL čili korenia, 1 PL šťavy z citróna
Ešte potrebujeme: ponorný mixér, silikónovú formu na muffiny
Postup:
Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale. Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.