Berlínsky zemiakový šalát

Doba prípravy 45 minútEnergia: 410 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 1717 kj/ 410 kcal

Suroviny (rozpočet na 4 porcie):

750 g zemiakov, soľ, 1 šalátová uhorka, 1 zväzok kôpru, 300 g kyslých uhoriek, 4 ks šalotky, 1 šlahačka, 2 PL cmaru, 1 PL horčice, 3 PL svetlého piva, čierne korenie, 3 natvrdo uvarené vajcia

zemiakový šalát

Postup:

Zemiaky, umyjeme a varíme v mierne osolenej vode asi 20 minút. Šalátovú uhorku umyjeme, nakrájame na kolieska a osolíme. Kôpor umyjeme, posekáme. Nakladané uhorky necháme odkvapkať a pokrájame na kocky. Všetky suroviny a polovicu kôpru pridáme k uhorkám. Zemiaky zlejeme a necháme vychladnúť, ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k uhorkám. Smotanu pomiešame s cmarom, horčicou a pivom, osolíme a ochutíme čiernym korením. Vajcia ošúpeme, žĺtky primiešame do smotanovej zmesi a bielky pokrájame na kocky. Šalát zalejeme smotanou a podávame ozdobený zvyšným kôprom.